5 sfaturi pentru îngrijirea părului în anotimpul rece

5 sfaturi pentru îngrijirea părului în anotimpul rece

Părul este una dintre cele mai apreciate podoabe „naturale” pe care o are omul. Fie că este vorba despre femei, dar cu precădere despre ele, fie că este vorba despre bărbați, căci nici ei nu trebuie neglijați, fiecare în parte are preocupări serioase legate de îngrijirea părului.

Anotimpul de vară supune firul de păr la diverse acțiuni degradante, dar cum „iarna nu-i ca vare”, după spusele unui mare „clasic în viață”, anotimpul rece, fie că este iarnă sau toamnă rece târzie, reprezintă o încercare mult mai grea.îngrijirea părului

Frigul și umezeala pe de o parte și șocurile termice din cauza alternanței cald (în interior) – frig (în exterior) pe de altă parte, reprezintă principalele stresuri teribile la care este supus firul de păr. La acestea mai trebuie să adăugăm și piesele vestimentare ce acoperă capul, care nu lasă părul liber „să respire” și ne vom face o impresie generală despre ce înseamnă stresul la care firul de păr ar trebui să reziste.

Pentre aceste probleme de natură vitală pentru unele/unii dintre oameni, există desigur și soluții. Care ar fi acestea? Să le enumerăm pe rând.

1. Folosește șampoane profesionale în loc de șampoane de zi cu zi, mai potrivite în anotimpul cald. Șampoanele profesionale sunt mai scumpe, dar au ca efect printre altele și hidratarea eficientă a firului de păr, nu numai spălarea lui. Nu sunt doar niște simpli detergenți pentru firul de păr ci și adevărate complexe de îngrjire, care conțin multe substanțe potrivite cu necesitățile intime ale firului de păr.

2. Balsamul de păr este un produs pe care cele mai multe femei și majoritatea bărbaților îl neglijează complet, atât pe timpul verii cât și al iernii. Și totuși balsamul este important, mai ales în anotimpul rece, pentru că vine să completeze acțiunea șamponului. Chiar s-a dovedit că este eficient în acțiunea lui de îngrijire a părului și că folosirea lui regulată poate preveni multe necazuri.

3. Pe parcursul celor patru – cinci luni de vreme rece și neprietenoasă, încearcă să urmezi niște tratamente pentru par. Poți face acest lucru fie la un salon de tratamente cosmetice, fie chiar acasă, urmând sfaturile specialiștilor și folosind produse de top, special destinate acestui demers al tău. Cu alte cuvinte, așa cum îți răsfeți papilele gustative și stomacul din când în când mâncând ceva bun, care îți place, așa poți să îți răsfeți și părul cu ceva ce îi este benefic. Și nu uita că un astfel de tratament nu este nicidecum un moft.

4. Mare grijă la ceea ce porți pe cap! Vei constata „pe propria piele” și pe propriul păr, că unele căciuli sau fesuri chiar îți „agresează” părul, îl îngrașă, îl fac mai urât. Pur și simplu unele materiale nu se potrivesc cu nevoia naturală a părului de a „respira”, de a fi „aerisit”. Mai ales materialele sintetice sunt cele mai periculoase și trebuie evitate. Iar când nu ai încotro și nu ai cu ce le înlocui, limitează timpul de purtare al lor.

5. Frumusețea vine din interior și asta nu este o simplă lozincă. Sănătatea și vitalitatea firului de păr chiar depind de starea generală de sănătate a organismului tău și e aceea trebuie să te menții în formă, mâncând sănătos și variat, făcând mișcare suficientă și dormind cât este necesar ca să te simți odihnită/odihnit.

Și nu uita să citești și să te documentezi mereu despre ceea ce te interesează!

Tu cum ai grijă de părul tău pe timpul iernii?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s