Povesti cu ingeri – Claudia Groza (recenzie)

Povești cu îngeri de Claudia Groza, Editura Integral, București 2015

Voi credeți în îngeri? Eu nu doar cred, eu sunt ferm convinsă de existența lor, pentru că au fost momente în viața mea când m-am simțit protejată, le-am simțit prezența.

Cărticica Claudiei Groza cuprinde cincisprezece povestioare scurte despre îngeri. Povestioarele pot fi citite copilului seara la culcare de exemplu, ca să-l liniștească și să aibă un somn bun. Dar pot fi citite oricând, că nu scrie nicăieri acolo ceva despre ora la care ar trebui citite.povesti cu ingeri

Mi-a plăcut că este o cărticică adaptată vârstei copilăriei pentru cum este scrisă și pentru că nu este o carte religioasă. Eu vreau ca toți copiii și chiar adulții să învețe despre iertare, iubire, compasiune, împăcare, dăruire, bucurie, recunoștință și toate celelalte simțăminte care pot să ne facă viața mai frumoasă, care pot să schimbe lumea. Dar aș vrea totodată ca toți oamenii să știe că aceste lucruri nu sunt apanajul unei singure religii și că la urma urmei nu sunt legate de nici o religie.

Eu sunt creștin ortodoxă, dar nu vreau să leg cumva îngerii poveștilor sau pe cei adevărați de vreo religie anume, pentru că îngerii, fiind de la Dumnezeu sunt situați deasupra oricăror religii. Ei vin din alt plan existențial și ei au grijă de toți oamenii buni. Iar un copil cu inima curată, cu mintea deschisă și cu o curiozitate neîngrădită este un omuleț bun pe care l-aș dori bun și ca adult.

Băiețelul meu a ascultat poveștile pe care i le-am citit cu mare atenție și cine poate fi cel mai bun critic al unei cărți de povești pentru copii decât un copil?

Am spus deja că în carte sunt povești sau povestioare, dar cele scrise în cărticică ar putea fi fapte reale de viață. Și chiar sunt fapte reale de viață care se petrec zilnic sub ochii noștri, fără ca noi să le „vedem” de multe ori, fiind prea concentrați la problemele aparente ale vieții.

Pentru că problemele adevărate ale vieții sunt altele, mult mai importante. Iar una dintre ele este și cum ne educăm copiii, ce îi învățăm de mici, ce valori vor pune ei în prim-planul existenței, acum și când vor crește.

Ca o concluzie, este o cărticică frumoasă, pozitivă, pe care o recomand! Cartea o puteți găsi in librăriile online – aici sau aici.

Advertisements

2 thoughts on “Povesti cu ingeri – Claudia Groza (recenzie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s