Mickey și Piloții de curse, nou serial Disney

Mai sunt trei zile până la Mickey și Piloții de curse”, este prima propoziție a acestui articol. Am fost nevoită să o scriu deoarece mi-a fost dictată de băiatul meu de șase ani, foarte insistent și persuasiv.

Să continui deci, citând tot din spusele celui mic… „Mickey și prietenii lui au o telecomandă și apasă pe un buton și mașinile lor se transformă în mașini de curse”. Nu a rulat încă nici un episod din serial, dar copiii deja știu multe de la secțiunile de promo ale canalului lor preferat de desene animate.mickey si pilotii de curse

Așa că dacă as fi întrebată despre rolul lui Mickey în viața mea și a copilului meu aș putea răspunde imediat că Mickey ne-a invadat-o! De câțiva ani buni deasupra biroului meu de lucru stă un afiș mare cu Clubul lui Mickey Mouse, pe care l-am primit odată cu revista aferentă. Încercările de a-l înlătura s-au lovit de o opoziție vehementă a copilului, așa că am decis să îl mai păstrez până când vom decide să văruim camera.

Plușurile cu Mickey, Pluto și Donald sunt printre cele mai apreciate, dar recunosc și eu că sunt și foarte frumoase. Ce să vă mai spun despre prezența lui Mickey în casa noastră? Alte jucării, o mulțime. Filme pe DVD, o mulțime. Să mai pomenesc de televizor? La ce canal credeți că ne uităm cu toții?

Dar nu astea sunt cele mai importante aspecte legate de Mickey, ci micile poante, joculețe și probleme pe care copilul le învață de la serialul cu Clubul lui Mickey Mouse. Nu este un simplu serial de desene animate, ci o adevărată succesiune de lecții scurte pentru copii. Copiii învață să numere și să facă socoteli într-un filmuleț de desene animate, aceasta aduce cu adevărat ceva valoros în educația lor.

Împreună cu prietenii lui, Mickey rezolvă tot felul de probleme, mai mereu prin cooperarea tuturor. Întâmplările sunt amuzante și interacțiunile non-violente. Este un alt aspect pozitiv pe care l-am remarcat la mai toate serialele de pe Disney Junior.

Cam la așa ceva mă aștept și de la noul serial care se anunță. Că doar am aflat și eu că mai sunt trei zile… până începe Mickey și Piloții de curse. Nu uitați, sâmbătă 22 aprilie, ora 10:30!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s