Ajuta-ti copilul la mate – Carol Vorderman (recenzie)

Ajuta-ti copilul la mate! Da, o poti face chiar daca nu ti-a placut niciodata matematica, chiar daca nu stii prea multe despre acest subiect. Cum? Te poate ajuta cartea autorului Carol Vordeman despre care iti voi vorbi astazi.

Cartea Ajuta-ti copilul la mate am primit-o spre recenzie de la Libris cu care am inceput in acest fel o frumoasa colaborare prin care sa reusesc sa te informez mai mult si mai des despre ce carti au mai aparut si ce carti iti pot fi de ajutor pentru educarea copiilor.

ajuta-ti copilul la mate

Cu totii ne dorim ceea ce este mai bun pentru copiii nostri. Unii parinti cauta sa le ofere totul „pe tava” copiilor, pentru ca odraslele sa aiba o viata usoara si fara griji. Altii, mult mai intelepti, cauta sa le ofere cea mai buna educatie posibila, pentru ca viata este destul de complicata si doar o pregatire serioasa le poate creste copiilor sansele de reusita. Eu sper ca toti cei ce trec pragul virtual al blogului sa faca parte din a doua categorie, si de aceea vreau sa recomand astazi aceasta carte exceptionala.

Fara indoiala, matematica reprezinta disciplina care pune cele mai mari probleme, atat copiilor, cat si parintilor. De cele mai multe ori parintii, care nu au o pregatire tehnica sau in domeniul stiintelor reale, au reale dificultati in a-si ajuta copiii, desi si-ar dori aceasta.

Exista si varianta orelor de pregatire suplimentara la scoala sau a meditatiilor in particular, dar oare cat poate un copil sa invete in plus la scoala dupa ce este deja obosit, sau cati parinti isi permit sa plateasca separat un profesor?

Cea mai buna varianta, din punct de vedere financiar dar si pedagogic, este ca parintele sa invete impreuna cu copilul. In acest mod, copilul poate mai usor sa progreseze iar parintele poate si el sa-si afle limitele si sa descopere si limitele copilului sau, pentru ca apoi sa le poata depasi.

De cum am vazut cartea Ajuta-ti copilul la mate am fost incantata de felul cum arata. Pe coperta mi-au sarit in ochi initialele DK scrise in interiorul unei mici carticele stilizate. Stiam editura pentru ca mai am carti de la ei si imediat am realizat ca trebuie sa fie vorba de o carte deosebita. Banuiala mi-a fost confirmata dupa ce am deschis-o. Prezentarea grafica este de cea mai buna calitate si informatiile prezentate intr-un mod foarte prietenos, care te fac sa incepi sa iubesti matematica.

Sincer nu auzisem inca de autoare si de aceea am cautat sa aflu cine este. Am ramas foarte placut surprinsa sa aflu ca este o experta britanica in educatie, care a realizat si numeroase emisiuni de televiziune.

Carol Vorderman are un master la celebra Universitate Cambridge si a primit cele mai inalte distinctii in domeniul educatiei. In plus, experienta sa in televiziune, unde a realizat ani de zile emisiuni de popularizare a stiintei, si-au pus amprenta pe stilul ei pedagogic. Desigur ca a fost ajutata si de ceilalti coatori, iar rezultatul a fost o carte pe care ar trebui sa o tineti mereu la indemana, cel putin pana cand copiii termina scoala.

Ajuta-ti copilul la mate este o carte nu pentru un an – doi sau pentru un ciclu, ci este o „mica enciclopedie” de matematica, care poate fi consultata pe parcursul tuturor anilor de scoala.

Nu este o carte de exercitii si probleme! Pentru asa ceva poti cauta alte carti sau folosi cartile indicate elevilor la scoala. Aceasta este o carte care are rolul sa-l faca pe copil si pe parinte sa inteleaga impreuna notiunile de baza din matematica, fiind un fel de „profesor personal” de tinut acasa in biblioteca, sau si mai bine pe masa de lucru.

Cartea Ajuta-ti copilul la mate incepe, asa cum e firesc, cu aritmetica si continua cu geometria si trigonometria. Urmeaza notiunile de algebra, statistica si probabilitati, fiind o carte de folosit si in liceu, nu numai in clasele gimnaziale.

Chiar si studentii de la facultati tehnice o pot folosi in primii ani de la universitate. Eu o recomand chiar si profesorilor, ca sa gaseasca idei despre cum sa predea matematica pentru ca elevii sa o indrageasca. Totul se prezinta extrem de simplu si de colorat, fiind valabila afirmatia ca numai cine nu vrea nu poate invata din aceasta carte.

Daca te gandesti ca pretul cartii Ajuta-ti copilul la mate este cam mare, nu este cazul sa fii carcotas. Doua sedinte de meditatii costa mai mult decat aceasta carte. Iar la meditatii nu merge si parintele. In plus, toti copiii din casa pot sa o foloseasca, fiecare pe palierul potrivit varstei lui.

Cartea va fi folosita multi ani, de mai multi membri ai familiei si va fi cautata si dupa ce copiii termina scoala. O vor cauta adultii ca sa se delecteze sau sa isi mai aminteasca cate ceva, din ce au uitat.

Cartea Ajuta-ti copilul la mate a fost publicata initial de catre celebra Editura Dorling Kindersley (DK) si tradusa/publicata la noi la editura Litera, Bucuresti, 2016. Cartea o poti cumpara de la Libris, unde mai gasesti si alte carti din categoria enciclopedii copii.

Spor la invatat matematica!

Advertisements

6 thoughts on “Ajuta-ti copilul la mate – Carol Vorderman (recenzie)

  1. De ce nu îl faceți conținut video?
    Este simplu, și foarte ușor de înțeles. Copii rețin 30% din ceea ce citesc, 20% din ceea ce vad, dar rețin 70% din ceea ce aud și văd în același timp(conținut video)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s