Vapour Rub – un ajutor pentru năsucul celor mici

Copiii sunt bucuria vieții și sunt cei care ne împlinesc existența. Câte emoții de nedescris sunt într-o familie atunci când în sânul ei mai vine un membru micuț și gălăgios… Ce clipe de încântare atunci când micuții zâmbesc, gânguresc sau fac primii pași… Și ce momente triste, cu temeri și îngrijorări atunci când cei mici nu se simt bine, plâng sau sunt bolnăviori…

Pentru că în lunga etapă a vieților noastre în care creștem copii, mai există și perioade de genul acesta. Atât cei mici, sau mai ales cei mici, dar și cei mai mărișori, se mai și îmbolnăvesc și ne dau „peste cap” existențele.vapour rub crema

Uneori chiar fără să fie bolnavi, micuții pot să aibă năsucul înfundat, ceea ce le creează o stare de disconfort și îi face să fie supărați. Parcă nu ar fi „în apele lor”, fapt care ne pune pe gânduri. Se spune că în acele momente copilul are o congestie nazală. Chiar și copiii mai mari, și adulții pot să aibă congestie nazală, numai că ei se pot „apăra” altfel, pot spune și pot reacționa. Dar un bebeluș nu poate face asta și atunci îl putem noi ajuta cu Vapour Rub. La fel cum îi putem ajuta și pe copiii mai mari, tot cu Vapour Rub.

Ce este congestia nazală

Dar să vedem ce este congestia nazală? Aceasta, adică năsucul înfundat, apare din cauza inflamării țesuturilor nazale și a vaselor de sânge locale cu un exces de fluid. De cele mai multe ori congestia nazală este cauzată de o răceală, de gripă, de o alergie la praf, polen sau păr de animale, de diverși iritanți (fum de țigară, poluanți). Pentru că împiedică respirația normală, congestia nazală este periculoasă la sugari, care nu se pot apăra.

Vapour Rub conține un amestec de uleiuri esențiale de eucalipt, mentol și ulei de cimbru, care prin acțiunea lor combinată produc decongestia nasului. Este un decongestionant ușor, care are în componență numai substanțe naturale și care poate să-l facă pe copil (și pe mămică de asemenea) să doarmă liniștit (liniștiți).

Cum utilizăm Vapour Rub și la ce trebuie să fim atenți?

Deoarece copilul trebuie să respire vaporii uleiurilor volatile, se masează ușor o cantitate mică de Vapour Rub pe pieptul sau pe gâtul copilului. Lângă pătuț, undeva unde să nu poată fi atinsă de copil, se pune o batistă înmuiată puțin cu Vapour Rub, pentru ca aerul pe care copilul îl respiră să conțină moleculele active ale uleiurilor volatile.

Trebuie totodată să fim și precauți, pentru că minunatele uleiuri volatile sunt și iritante pentru piele. Vapour Rub este bine dozat, ca să nu cauzeze iritații și mâncărimi ale pielii și tocmai de aceea nu trebuie să folosim cantități prea mari. La fel vom evita cu orice preț și contactul cu ochii celor mici (dar și a celor mari).vapour rub

Alte sfaturi sunt de bun simț și ne spun să nu folosim produsul în cazul bebelușilor sub trei luni, decât atunci când medicul ne sfătuiește să o facem; nu folosim produsul pe pielea deja iritată sau care are zgârietuiri, răni superficiale, bubițe etc., pentru că acolo pielea deja este și mai sensibilă; desigur nu vom putea folosi produsul dacă pacientul are alergie la oricare dintre componentele sale.

Dar ce proprietăți au uleiurile componente?

Uleiul esenţial de eucalipt este cunoscut de multă vreme pentru proprietăţile sale antivirale,antibacteriene, antifungice şi antiinflamatoare. Mentolul are și efect răcoritor, pentru o senzație de liniște. Uleiul esențial de cimbru este antibacterian și antifungic, cu efect stimulant pentru microcirculație (dilată vasele de sânge subțiri) și are efect pozitiv pentru aparatul respirator. Parafina adăugata are rolul de a crea un strat foarte subțire și protector, pentru ca uleiurile volatile să nu fie în contact direct cu pielea, asigurând totodată și o hidratare eficientă a acesteia.

Alte sfaturi utile

Pe lângă administrarea de Vapour Rub este bine să verificăm umiditatea și temperatura camerei copilului, pentru a fi în parametri corespunzători. Capul patului copilului se recomandă să fie ușor ridicat. Copilul trebuie hidratat intensiv, mai ales în perioadele dificile când este bolnăvior. Intervalele de somn trebuie prelungite în această perioadă.

Voi ați folosit Vapour Rub? Cum vi s-a părut?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s