Pana cand ma voi vindeca de tine – Corina Ozon (recenzie)

”Pana cand ma voi vindeca de tine” este una dintre cartile autoarei Corina Ozon despre care pana mai ieri nici nu auzisem.

Noroc cu Antoaneta care mi-a trimis spre lecturare si recenzie cartile scrise de aceasta autoare romana, din noul val. Spun noul val deoarece Corina Ozon si-a publicat prima carte, ”Zilele amantilor” in anul 2014. Deci foarte recent. Cu doar doi ani in urma.

Asta nu a insemnat ca nu a avut si un succes enorm inca de la prima carte publicata care a devenit intre timp o trilogie. Au urmat ”Noptile amantilor” si ”Amantii 3.0”, ambele publicate in 2015 si tot la editura Herg Benet.pana cand ma voi vindeca de tine

Din 2016 a inceput un alt proiect online, intitulat ”35+ by Corina Ozon” despre care gasiti mai multe detalii pe site-ul acesteia ”dupa35.com”, al carui concept se afla la baza cartii de fata, ”Pana cand ma voi vindeca de tine”.

Intial, cand Antoaneta mi-a vorbit despre cartile Corinei Ozon, am fost putin rezervata. Mi-a placut insa ideea ei de a face din cartile primite de la editura Herg Benet ”carti calatoare”. Si de a gazdui, a randul meu o a doua lista de destinatari doritori de a citi cartea. Gasiti detaliile aici.

Auzisem ca de fapt, ”Pana cand ma voi vindeca de tine” nu este un roman ci o colectie de povestiri scurte.

Am strambat putin din nas, recunosc. Povestiri scurte si autor roman, contemporan. Ce poate fi interesant la asa o combinatie. Nimic credeam eu pana cand nu am avut cartea in mana.

Si… surpriza… ”Pana cand ma voi vindeca de tine” m-a captivat inca de la primele pagini. Nu am mai citit de mult timp o carte atat de relaxanta, o combinatie de tristete si optimism.

Pare ciudat sa spun ”carte relaxanta” in aceeasi propozitie cu tristetea. Tristetea vine insa de la povestile nefericite de dragoste descrise in carte. Optimismul de la vindecarea sufletelor ranite in dragoste.

Stilul de a scrie al Corine Ozon este unul lin, dulce si optimist. Cel putin in aceasta ultima carte. Pentru ca difera total de felul in care a scris trilogia ”Amantii”.

Nu ma voi apuca acum sa va scriu subiectele povestilor de dragoste din carte. Nu ar avea sens si nici farmec. Va trebui sa cumparati cartea si sa o cititi pentru a-mi da (sau nu) crezare.

O sa va las inca, mai jos, doua pasaje din carte, care pe mine m-au impresionat cel mai mult. Unul din primul capitol intitulat ”Regasirea”

Stii ca iubesti cand tot ce e materie palpabila se transforma in praf de stele. […] Stii ca iubesti atunci cand nu mai exista alt sentiment la mijloc, pentru ca iubirea le cuprinde pe toate, ca un curcubeu. […] Stii ca ai iubit cand tot ce ai facut iti serveste ca hrana pentru zilele goale. Si iti doresti sa poti iubi din nou. Si mai stii ca iubirea nu se planifica, nu se asteapta, nu se transforma in altceva, nu se poate recicla. Iubirea tasneste pur si simplu si exista sau nu.

si al doilea din penultimul capitol al cartii, numit ”Pana cand ma voi vindeca de tine!.

”Am murit cu fiecare celula si m-a durut fiecare bataie de inima. Am murit cu fiecare si m-am trezit. Am fost Lazar de tot atatea ori si m-au durut primii pasi de fiecare data. Nu stiu de unde am avut atata putere, raman uimita cum pot sa ma recompun si sa merg mai departe. Si tot dea atatea ori mi-am propus sa nu mi se mai intample”

Cartea Corinei Ozon ne vorbeste despre viata asa cum e ea. Frumoasa dar si dura uneori. Ne vorbeste despre suflet si durerile lui atunci cand acesta iubeste si apoi este parasit sau cand iubirea nu ii este impartasita.

Ne vorbeste despre noi, oamenii asa cum suntem, cu slabiciuni dar si cu puterea de a merge mai departe indiferent de durere. Si despre statisticile nefacute cand vine vorba de ”cate inimi se frang pe minut sau macar pe zi”.

Insa, stiti cum se zice din batrani, ca iti este dat atat cat poti duce. Iar noi, oamenii, se pare ca putem duce mult cand vine vorba de iubire.

Si in final reusim sa dresam fluturii car vor sti ei singuri ce sa faca si ne vindecam sau macar vom fi in curs de cicatrizare…

Ceea ce auzi tu acum sunt ranile mele care se inchid, in ordinea cronologica inversa. Asa ca mai dureaza putin. Stai pe langa mine. Povestile tale sunt si ale mele si ma ard, am fost un pic in fiecare. Renasc” 🙂

Toata luna august, puteti cumpara cartea Corinei, la un pret cu 30% redus!

Asta in afara de ofertele zilnice de care puteti profita si despre care gasiti detalii mai multe aici.

Lectura placuta sa aveti!

Advertisements

10 thoughts on “Pana cand ma voi vindeca de tine – Corina Ozon (recenzie)

    1. Irina, te trec pe lista 🙂 Deocamdata cartile vor merge la Braila si apoi nu mai stiu unde. Este lista de la Antoaneta care trebuie respectata.
      Sper sa ajunga si la tine in final 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s