Unde e căsuţa mea? Where is my house?

limi”Unde e căsuţa mea? Where is my house?”, scrisă de Claudia Marinescu, cu  ilustraţii de Vali Irina Ciobanu și publicată la editura Didactica Publishing House, Bucureşti, 2015 este o carte pe care am primit-o zilele trecute, chiar de la autoarea ei.

Este o carte pentru copii, o carte bilingvă, în română şi engleză. Tocmai de aceea i-am trecut titlul în ambele limbi. Dar eu o să vă scriu câteva cuvinte despre ea doar în limba română, evident si evident că nu o să vă divulg subiectul acesteia pentru a vă face curioși să o cumpărați pentru copilul vostru. Un cadou numai bun acum, ca tot vin sărbătorile de iarnă cu Mos Nicolae și Moș Nicolae care bat la ușă.

Unde e căsuţa mea? Where is my house?” este o povestioară scurtă pentru copiii preşcolari. Autoarea fiind expertă în educaţia copiilor şi-a dat seama că pentru cei preşcolari nu prea există poveşti, aşa că s-a gândit să scrie ea câteva. Poveste din carte este încântătoare despre un melc pe nume … Limi.

Părinţii pot să o citească micuţilor înainte de culcare, iar micuţii vor putea să o citească şi singuri când vor fi la şcoală în prima clasă primară şi vor deprinde „taina” cititului. Iar atunci când vor începe să studieze şi limba engleză, îşi vor putea aprofunda cunoştinţele citind-o şi în limba celor din Albion.

Dar nu e vorba numai de povestioară, pentru că şi ilustraţiile sunt o adevărată încântare. Eu cu piciul meu ne inspirăm din acele desene ca să învăţăm la rândul nostru să desenăm şi să pictăm frumos. Asta după ce am citit povestea şi ne-am bucurat de simpaticele personaje care există cu adevărat în lumea care ne înconjoară. Mi-am retrăit şi eu, astfel, o fărâmă de copilărie…

Cartea o puteți găsi în librării sau o puteți comanda din librăriile virtuale cum ar fi de exemplu de aici sau aici.

Lectură plăcută!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s