Cum alegi o rochie?!

rochie albastra

Rochia, un obiect vestimentar vechi de mii de ani în anumite forme, dar care a „explodat” practic pe tărâmul modei feminine în secolul al XIX-lea, stârneşte mereu o admiraţie sinceră. Pare un domeniu infinit de exprimare pentru creatorii de modă, dar şi un domeniu infinit de manifestare a gusturilor şi preferinţelor femeilor în ceea ce priveşte alegerea. Atunci când vizitaţi un magazin veţi avea de admirat un număr relativ redus de exponate, dar atunci când păşiţi pe tărâmul de asemenea infinit al internetului, veţi putea vedea cu siguranţă milioane de modele. Sau mai bine zis nu veţi putea să vedeţi niciodată atât de multe, pentru că timpul nu v-ar permite. De aceea puteţi să căutaţi cele mai frumoase rochii online, ca să vedeţi măcar o parte şi de ce nu, să vă şi cumpăraţi asemenea minunăţii.

Dincolo de chestiunile care ţin de teoria modei, de stiluri şi şcoli de creaţie vestimentară, noi femeile obişnuite şi ocupate, am categorisit rochiile în funcţie de aspectul practic, adică după răspunsul la întrebarea la ce şi când le purtăm? Avem astfel rochii de zi cu zi, rochii de seară, rochii pentru ocazii şi chiar rochii ieftine, dacă vreţi. Pentru că şi rochiile se pot purta după anumite reguli, care ţin de adaptarea criteriilor de comoditate şi confort la diferitele momente ale zilei. De exemplu, în timp ce o rochie de zi care se poartă la muncă, trebuie să fie frumoasă, dar mai ales comodă şi rezistentă, una pentru o ocazie specială, deşi mai incomodă la purtat, este concepută mai mult pentru privitori şi mai puţin pentru cea care o poartă.

Când cumpăraţi ceva on-line sunt utile cât mai multe informaţii de prezentare a produsului. Deşi o fotografie este absolut indispensabilă, ca să ne facem o primă idee vagă despre ce este vorba, numai o simplă fotografie nu ne poate da tot ceea ce dorim să cunoaştem. Iar noi femeile suntem de la natură curioase să aflăm cât mai multe amănunte, mai ales când este vorba despre rochii. De aceea va trebui să căutăm informaţii despre mărimile disponibile, în primul rând. Cu cât avem mai multe detalii despre lungime, talie, şolduri etc., cu atât mai bine. Urmează date despre materialele folosite la confecţionare.

Apoi despre croiala propriu-zisă, care ne poate edifica asupra modului în care a fost concepută rochia. Numai aşa ne putem da seama dacă o să „ne vină” sau dacă în anumite zone „o să ne strângă”. Sau dacă putem să purtăm rochia imediat sau numai după o chinuitoare cură de slăbire. Sau dacă nu ne vine prea bine, o putem „modifica” cu uşurinţă la prietena noastră croitoreasă. De asemenea ne sunt utile şi date despre culori (chiar dacă se văd şi în poze), ca să ştim cum putem spăla rochia şi cât vor rezista în timp aceste nuanţe originale.rochie rosie

Dacă vom avea şi avea şi alte detalii despre produse, noi nu ne supărăm. Nu trebuie să neglijăm pe lângă gusturile proprii, nici sfaturile prietenelor sau experţilor. Mie mie imi plac rochiile rosii elegante, de exemplu. Vouă care rochii vă plac? Dupa ce criterii alegeti rochia potrivita pentru gusturile voastre?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s