“Succesul copilului tău depinde de tine” – recenzie si un concurs

concursFără doar şi poate, numărul cărţilor de psihologie a crescut în ultimul deceniu într-un ritm exponenţial, ceea ce se datorează în primul rând interesului cititorilor faţă de acest domeniu. În această epocă mereu în schimbare, cu viaţă trepidantă care decurge în ritm alert, avem nevoie mai mult decât oricând de sprijinul nostru interior înainte de sprijinul pe care-l aşteptăm din partea celorlalţi. Şi dacă noi adulţii ne mai putem autoinstrui, auto-crea, auto-cenzura şi aşa mai departe, ce facem în schimb cu copiii noştri? Cum îi educăm, ce să-i învăţăm, unde să-i îndrumăm când, aşa cum remarca recent un specialist în educaţie, trebuie să pregătim de pe acum tinerii pentru profesii care nici nu există şi nici măcar nu ştim dacă vor exista în viitor?

Am primit recent această carte minunată despre care o să vă vorbesc, atăzi puţin, “Puterea părinţilor. Succesul copilului tău depinde de tine“. Este o carte absolut fascinantă, scrisă cu multă pasiune de o tânără autoare, Adriana Mitu, foarte activă în mediul on-line şi mai ales o autoare care are la activ foarte multă practică. Pentru că această carte este o carte practică, o carte pe care un părinte ar trebui să o folosească ca pe un manual. Şi revenind la întrebările din primul paragraf, se pare că soluţiile sunt cele general valabile în orice loc, în orice perioadă istorică şi în orice condiţii de mediu. Chiar dacă acum nu putem şti exact ce vor fi copiii noştri, putem decide cum să fie!

Dar mai înainte de toate va trebui să ne autoevaluăm noi ca părinţi. Va trebui să vedem sincer ce tipare am moştenit la rândul nostru, care dintre acestea sunt benefice şi care nu, dar şi ce dorim să transmitem mai departe copilului. Va trebui să învăţăm noi, ca părinţi, de la oamenii de succes, dar mare atenţie la ceea ce se înţelege prin succes şi care este adevăratul succes în viaţă. Va trebui să ne înţelegem copilul şi ce anume poate declanşa în acesta comportamente deviante. De asemenea vom afla din carte şi păreri ale unor specialişti de renume din lumea întreagă, pentru că, nu-i aşa, de la maeştri întotdeauna vom avea ce învăţa. Iar la finalul acesteia putem citi câteva mici interviuri acordate autoarei de către oameni de succes, mai mult sau mai puţin cunoscuţi din mediul online: Olivia Mantelers, Liviu Păsat, Ioana Ghinghină, Marius Simion, Andreea Pap, Pera Novacovici, Dana Nălbaru, Andreea Marin etc.

Sunt foarte încântată că am putut să citesc această carte, mai ales că este o carte ce abia a fost lansată anul acesta în aprilie, la Piteşti, oraşul natal al autoarei, eveniment la care au participat peste 100 de persoane. Cartea va fi lansată şi pe 25 iunie, la Bucureşti, ocazie cu care va fi organizată şi o conferinţă. Dacă vreţi să participaţi ar trebui să vă faceţi de pe acum rezervare – găsiţi aici amanunte!

Pot spune, deci, cu bucurie, că mă număr printre cei privilegiaţi să citesc cartea şi să aflu atâtea lucruri interesante înaintea multor altor oameni şi trebuie să recunosc faptul că am căzut şi eu pe gânduri. Mă străduiesc să dau copilului meu cea mai bună educaţie, dar oare nu facem şi noi părinţii de multe ori greşeli despre care nu ştim că sunt greşeli şi de care nici măcar nu suntem conştienţi?

“Un copil învaţă de la toate persoanele care îl înconjoară în primii ani de viaţă, acesta fiind un produs comun al tutror oamenilor care s-au implicat în creşterea lui.”

Până când o să reuşiţi şi voi să citiţi cartea, am mare bucurie să vă invit la un concurs sponsorizat chiar de către autoarea cărţii, Adriana Mitu. O surpriză frumoasă, sper, pentru voi, cititorii blogului meu, care imi sunteţi alături de trei ani de când am început să scriu primul articol în mediul online. Şi ce e mai frumos să serbezi aceşti trei ani, tocmai trecuţi de câteva zile, decât făcând o bucurie mică unor cititori norocoşi. Mai exact, trei la numar, pentru că trei vor fi şi premile oferite de către Adriana, premii ce constau în câte o carte, “Puterea părinţilor. Succesul copilului tău depinde de tine“, scrisă chiar de ea.

Regulament concurs

Premii: trei cărţiPuterea părinţilor. Succesul copilului tău depinde de tine

Conditiile de inscriere la concurs:

 1. să fii fan al paginii de Facebook “Educaţia succesului” (adica like aici)
 2. să fii fan al paginii “Lecturi de mamica” (adica like aici)
 3. să distribui poza de concurs (adica share aici)
 4. să laşi, aici pe blog, un comentariu în care să menţionezi numele contului de Facebook cu care ai dat public share la poza de concurs, link-ul prin care ai făcut distribuirea şi să răspunzi la întrebarea: “Care este cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o, ca părinte?”

Alte mentiuni:

 • orice comentariu lăsat pe Facebook nu se va lua în considerare pentru înscrierea la concurs!
 • neîndeplinirea tuturor celor 4 condiţii de mai sus atrage dupa sine eliminarea din concurs
 • concursul se desfăşoară în perioada 03.06.2015 – 10.06.2015 ora 24,00
 • tragerea la sorţi a numelui câştigător se va efectua cu ajutorul random.org şi acesta va fi anunţat pe data de 11 iunie 2015 pe blog şi pe pagina de Facebook a blogului
 • premiile se vor trimite, de către sponsor, doar pe teritoriul Romaniei. Dacă vă aflaţi în afara ţării şi aţi câştigat, sunteţi rugaţi să furnizaţi o adresă din Romania, pentru a intra în posesia premiilor.

Succes!

Advertisements

39 thoughts on ““Succesul copilului tău depinde de tine” – recenzie si un concurs

 1. Numele contului de Facebook: Carmen Blanariu-Asiei
  Link-ul prin care s-a facut distribuirea: https://lecturidemamica.wordpress.com/2015/06/03/succesul-copilului-tau-depinde-de-tine-recenzie-si-un-concurs/
  “Care este cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o, ca părinte?” : Cea mai mare provocare de pana acum o consider a fi gestionarea momentelor de furie, nemultumire, suparare, dezamagire….deoarece nuam fost niciodata ok cu modul in care ai mei m-au crescut si presiunea pe care au pus-o pe mine si chiar imi doresc din suflet sa nu repet aceleasi gresli in educatia fiicei mele.

  Like

 2. fb: georgiana state
  share: https://www.facebook.com/georgiana.state/posts/10206572566503795?pnref=story
  Ca parinte ai provocari in fiecare zi …Cred ca viteza timpului , stresul ,grijile ..ne fac mai putin intelegatori si mai putin atenti fata de copiii nostri …si de aici si problemele…tindem sa le cerem prea mult , tindem sa-i comparam …tindem sa le furam copilaria aruncandu-i in sfera virtuala (TV, calculator , telefon ). Cred ca fiecare parinte ar putea sa-si reproseze cate ceva :-/ Eu imi reprosez ca nu am reusit sa-l fac pe copilul meu sa scape de dependenta de mine . Am fost tot timpul langa ea , iar acum ca a mai crescut constat ca am un copil mult prea atasat de mine , un copil f sensibil , care are nevoie mereu de confirmarea mea ptr orice actiune ar intreprinde . Acum duc o lupta continua de a indrepta acest lucru…sa-i insuflu curaj si stima de sine , sa fie mai indiferenta si fara angoase . E destul de greu ! Apreciez cartile care ne vin in ajutor in acest sens ..asa ca , tare mult mi-as dori sa citesc cartea Adrianei Mitu . Multumim Claudia ptr concurs !

  Like

 3. cea mai mare provocare este cred,sa ramai calma atunci cind copilul face vreo nazbitie,sa nu te descarci de nervi strigind,dar sa vb calm

  Like

 4. Buna, mami Claudia! fb: nadia alina candrea
  share: https://www.facebook.com/nadiaalina.candrea/posts/1009080625778613?pnref=story
  Pana pe la un an, chiar nu am realizat cate dificultati si provocari putem intampina ca proaspat parinti; fetita mea, nascuta la termen, sanatoasa, manca si dormea bine, o scoteam la plimbare si aveam si eu timp pentru mine. Dupa ce pitica a implinit un anisor, a inceput sa fie foarte agitata si incet- incet, viata noastra s-a dat peste cap.
  Cea mai mare provocare a fost sa realizam ca fetita are o problema si sa facem toate eforturile sa o ajutam. La aproape doi ani, a fost diagnosticata cu o intarziere in achizitia limbajului expresiv. Acum are trei ani impliniti si de mai bine de trei luni facem terapie cu o doamna psiholog. Olivia face si tratament, constand in vitamine, ulei de peste si alte suplimente pentru dezvoltarea neuronala. Face progrese si multa lume poate mi-ar spune ca ma agit inutil si ca oricum, copiii au propriul ritm de dezvoltare, unii vorbind la varste nefiresc de inaintate, altii- foarte devreme. Eu nu am vrut sa las totul in voia sortii si consider ca am raspuns “provocarii” vietii si am facut ce era corect, la timpul potrivit. Pentru noi, ca parinti, COPILUL este cel mai important si asa va ramane, prioritatea noastra.
  Iar volumul oferit ca premiu consider ca este foarte tentant si mi-ar face placere sa il citesc.
  Multumesc.

  Like

  1. Cea mai mare provocare a fost si este intelegerea nevoilor copilului si satisfacerea lor fara a transmite propriile conceptii si comportamente mostenite din familie.

   Like

 5. https://www.facebook.com/alina.filip.marin81

  (linkul catre postare duce mereu catre sursa originala, cea a paginii oficiale).
  Cred ca cea mai mare provocare a oricarui parinte constient este sa tina pasul cu ritmul dezvoltarii intelectuale a copilului (copiilor) sau (sai) si cu ritmul cerintelor societatii fata de generatiile care vin, pentru a-i pregati pentru ceea ce se doreste a fi “succes”. Si aici este cheia: ce este succesul in viziunea parintilor si daca acea semnificatie se pliaza pe ideea de succes creata in mintea celui care va fi adultul de maine. Multumim pentru recenzie!

  Like

 6. Cea mai mare provocare ca părinte a fost să înțeleg că educarea unui copil nu este un drum cu o singură bandă în care eu sunt cel care dau informația și copilul o primește. Nici nu puteam concepe că ar mai putea exista o bandă…
  Share fb: https://www.facebook.com/479669098713173/photos/a.526239920722757.94094598.479669098713173/1070515652961845/?type=1&theater

  Numele contului de fb : Adin Adin (https://www.facebook.com/adin.adin.509).

  Like

 7. Cea mai mare provocare pe care o intampin in “meseria de parinte” a 2 minunati baieti este sa depasesc propriile temeri si sa ii las sa se dezvolte in directiile pe care ei le vor considera potrivite. Tocmai de aceea, citesc, ma documentez, ma educ, imi place sa cred/spun ca invat si cresc alaturi de ei, descoperim impreuna totul, ca prin joc 🙂 (Irina Maria Mitrofan Bitca pe FB)
  https://www.facebook.com/groups/688854311126355/1017714011573715/?notif_t=group_comment

  Like

 8. Cea mai mare provocare a mea ca părinte a fost si este perseverenta. Stiu ca de multe ori suntem obosiți de la munca, stresul cotidian si frica ca e posibil si luna aceasta sa nu ti ajungă salariul, ai senzația ca toți trag de tine si tu doar vrei ca închizi ochii si sa spui : E doar un coșmar !!! Din păcate aceasta e realitatea cu care trebuie sa ne confruntam. Si iar trebuie sa spunem: o sa treacă, pentru copii trebuie sa fim puternici si sa le arătăm prin fapte ca putem fi !!! Puterea exemplului !!! Ionica Niculescu

  Like

 9. Cea mai mare provocare a mea a fost sa raspund in urma cu un an la intrebarea fiului meu de patru ani: Daca Dumnezeu este peste tot, atunci noi il calcam zilnic in picioare, pentru ca este si in papuci????
  FB: Pascu Myhaela

  Like

 10. Reblogged this on Claudette Bazar and commented:

  Vreau sa va recomand astazi o carte deosebita, scrisa de o autoare romana, Adriana Mitu si intitulata foarte sugestiv, “Puterea parintilor. Succesul copilului tau depinde de tine”
  Si in acelasi timp va invit si la un concurs sposorizat de insasi creatoarea acestei carti, concurs care are ca premii trei carti scrise de ea.

  Like

 11. FB :marculescu octavia

  marea provocare -sa incerc zi de zi sa le fiu un adevarat exemplu prin ceea ce fac si sper ca macar o parte din ce am dorit sa le inspir sa fi fost inteleasa .

  Like

 12. Numele ct de FB este Gianina Dumitru. Pana acum cea mai mare provocare pt mine ca parinte este gestionarea activitatilor zilnice suprapuse peste lipsa somnului ( nu reusesc deloc sa ma acomodez cu lipsa somnului/ somnul fragmentat )! Zi buna tuturor😊

  Like

 13. Facebook Gina Evulet
  Fiecare zi alaturi de fetitele noastre este o provocare. Important este sa nu uitam sa zambim si sa le transmitem increderea de care au atata nevoie.

  Like

 14. linkul://www.facebook.com/479669098713173/photos/a.526239920722757.94094598.479669098713173/1070515652961845/?type=1&theater
  Cea mai mare provocare pe care am intampinat-o , ca parinte ,a fost neascultarea in alegerea prietenelor.

  Like

 15. Cea mai mare provocare pe care am intalnit-o ca parinte a fost… celalalt parinte, sa colaborez cu el pe aceeasi lungime de unda, iar apoi sa imi controlez iesirile si defectele mele cat mai mult posibil in fata incercarilor copilului meu de a ma manipula…

  Like

 16. Share-ul de pe Facebook: https://www.facebook.com/alexandra.ali.7739/posts/395865440606619?pnref=story.

  Acelasi nume ca si aici.

  Raspunsul al intrebarea ta: E cam greu, Toate mi se par provocari. Sa fiu destul de rabdatoare. Sa stiu ce anume ii trebuie si cand ii trebuie. Sa stiu sa fiu aproape intotdeauna cand are nevoie de mine, chiar si cand nu realizeaza asta. Sa imi las putin timp si pentru mine, fara simtul acela al vinovatiei ca iti neglijezi copilul. Sa stiu de cine sa ascult cand mi se ofera un sfat in legatura cu copilul meu (de cele mai multe ori, mai mult de mine insami). Sa inteleg cat de putin conteaza pentru un copil safie fericit: o mana intinsa, o imbratisare, pupici multi, o educatie timpurie si desigur haine si mancare (dar obisnuite, nu in cantitati enorme)!

  Like

 17. Am distribuit poza de concurs in cronologia mea: Daniel si Raluca Matusoiu.

  Cea mai mare provocare pentru mine este cum sa ma abtin, sa am rabdare cand ma infurii pe copiii mei.

  Like

 18. Cea mai mare provocare a vietii mele este responsabilitatea de a fi parinte, este cea mai frumoasa slujba (non stop) dar si cea care consuma cel mai mult din tine, din sufletul tau… cea care te umple cel mai mult cu bucurii si care te imbogateste sufleteste cum nimic altceva nu poate face asta, te tine atent si odata cu cresterea copilului, invatam multe valabile nu doar pentru el… copiii sunt cea mai mare bogatie si grija si nu in ultimul rand ratiunea noastra de a fi. De noi, parintii, depinde viitorul lor, destinul lor depinde de amprenta genetica si educationala pe care o au, de increderea pe care si-o cladesc in ei insisi cu ajutorul nostru…. sunt multe de scris aici, este o enciclopedie asa de frumoasa…

  Like

 19. FB mihaela.grigoras.10
  share : https://www.facebook.com/mihaela.grigoras.10/posts/811018618952208?pnref=story
  Cea mai mare provocare urmeaza de acum inainte , caci fiul meu are 11 ani, abia intra in perioada de transformare, de adolescenta, iar eu trebuia sa gasesc un echilibru intre dorinta de a-l ocroti si dorinta ca el sa isi gaseasca si exprime propria lui libertate. Zborul puiului din cuib e mereu o provocare imensa pentru parinti.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s