Natto Serra Max cu serapeptaza si natokinaza

natto serra max

Săptămâna trecută am fost întrebată dacă vreau să testez nişte suplimente nutritive naturiste. Bineînţeles că am acceptat. Dacă îmi urmăriţi blogul ştiţi deja că sunt adepta tratamentelor naturiste şi evit pe cât posibil să iau, atât eu cât şi membri familiei mele, medicamente de sinteză. Aşa că mi-a venit ideea să fac o serie de articole speciale doar despre suplimentele nutritive pe care le testez, folosesc acasă în mod curent sau despre care am auzit (m-am documentat) şi pe care mi-ar plăcea să folosesc.

O sa încep astăzi cu produsul a cărui denumire o puteţi vedea în titlu şi care, la prima vedere sună puţin înspăimântător. Şi eu, când am văzut scris “serapeptază” şi “natokinază” m-am gândit că cine ştie ce or mai fi şi astea şi la ce or folosi. Iar când mi-au fost recomandate mi s-a spus că voi simţi efectul chiar după primele administrări. Bineînţeles că am zâmbit în sinea mea şi am spus că asta e strategie de marketing însa m-am înşelat. Dupa chiar două zile de administrarea lor, starea generală a sănătăţii mele s-a schimbat vizibil. Mă refer la o schimbare care a putut fi observată de mine şi nu măsurata prin analize sau alt fel de consult medical. Mai exact, înainte de a începe să le iau mă simţeam puţin cam la pământ cu moralul şi cam lipsită de energie şi putere de muncă.

Momente prin care mulţi dintre noi cred a trecem. Stresul, o alimentaţie dezechilibrată, etc pot duce la căderi de acest gen. Ei bine, la nici trei zile de cand am început să iau pastilele, starea generală s-a schimbat, nivelul de energie şi putere de muncă a crescut, la fel şi optimismul şi pofta de viaţă. Ca să nu mai spun că, dacă înainte de administrare aveam şi dureri mari de fiere acum şi acestea au dispărut şi digestia s-a îmbunătăţit. Lucru care, normal, nu mă poate decât bucura şi determina, în acelaşi timp să vă spun şi vouă mai  multe despre acest produs. Pentru că, da, am fost curioasa să aflu ce este cu aceste enzime numite serapeptază şi natokinază şi despre beneficiile administrării lor.

Suplimentul alimentar despre care va vorbesc se numeste deci, Natto Serra Max şi este un produs Doctor BIO, nume de care veţi mai auzi cu siguranţă (cel puţin de la mine, pentru că voi mai testa alte două produse marca lor). Eu am primit un recipient cu 60 de capsule, tratament are ar ajunge pentru 30 de zile de administrare. Capsulele conţin două enzime şi anume serapeptaza şi natokinaza. Principalul efect declarat de producător şi confirmat de studii al acţiunii celor două enzime este asupra circulaţiei sângelui şi de aici şi celelalte efecte benefice asupra stării generale de sănătate.

Am citit însă şi din alte surse, nu numai din prospect, ca să aflu care sunt mecanismele prin care enzimele amintite acţionează asupra sângelui şi asupra întregului sistem imunitar în general.

Serapeptaza (Serratia E-15 proteaza, denumirea ştiinţifică) este o enzimă produsă de bacteriile nepatogene Serratia şi a fost izolată prima dată în 1960 din intestinul viermilor de mătase. Viermii o produc înainte de ieşirea din cocon şi o folosesc tocmai pentru a dizolva învelişul. Studiile in-vitro, pe animale şi pe oameni voluntari au demonstrat că această enzimă are capacitatea de a dizolva cheagurile de sânge şi chisturile din sistemul circulator, având deci puterea de a curăţa sângele şi de a preveni accidentele vasculare cerebrale.

Natokinaza este o enzimă care se găseşte în hrana tradiţională japoneză, se obţine prin fermentarea boabelor de soia sub acţiunea microorganismului Bacillus subtilis natto şi are capacitatea de a dizolva fibrina, responsabilă de formarea cheagurilor de sânge.

Combinaţia celor două enzime este de natură să prevină trombozele, care pot să apară frecvent în urma inflamaţiilor de tot felul. Astfel acest supliment este un antiinflamator folosit cu succes şi în tratamentele post-operatorii. În Japonia produse de acest tip, sub diferite forme, în diverse combinaţii şi având multe denumiri comerciale se vând cu succes de peste 40 de ani.

Alte efecte benefice constau în reducerea chisturilor ovariene, a fibroamelor mamare şi uterine, favorizarea eliminării mucusului din bronhii şi reducerea inflamării acestora. Produsul este eficient si in tratarea si prevenirea sinuzitei, rinitei, osteoartritei, artritei rematoidale, sclerozei multiple, ulcerului varicos, hepatiei C, ajută la menţinerea tensiunii arteriale normale, îmbunătăţeşte sistemul umunitar … si lista poate continua.

Şi acum, poate o să vă întrebaţi de unde se poate cumpăra acest supliment nutritiv. Am aflat şi asta pentru voi. Găsiţi AICI toată lista cu retailerii, adică cu cei ce comercializează produsul Natto Serra Max despre care v-am vorbit astăzi. Daca nu găsiți varianta comercializată de cei de la Dr. Bio, mai există o altenativă, la fel de bună, Nattokinase Serrapeptase de la Solaray, pe care o puteți comanda de aici.

Sănătate să aveţi!

Advertisements

2 thoughts on “Natto Serra Max cu serapeptaza si natokinaza

  1. Am cumparat trei cutii a cate 30 pastile in ideea ca mi s-a parut singura posibilitate sa ameliorez un pic din curbura penisului care devenise destul de accentuata si care ma afecta in efectuarea actului sexual normal. Curbatura era cauzata de calcifierea in cateva locuri a corpilor cavernosi cam de un an de zile, in urma unor traume fizice ale penisului. Am aproape 60 ani si nu credeam ca se mai poate salva ceva, mai ales ca interventie chirurgicala nu doream sa fac in nici un caz, chiar cu riscul de a renunta la viata sexuala normala. Dupa doar o saptamana de luat cate doua pastile zilnic (dimineata si seara) am constatat cu mare bucurie ca curbatura s-a micsorat si penisul in erectie a inceput sa capete dimensiunile anterioare. Am terminat o cutie (30 pastile) si lucrurile au evoluat inspre si mai bine. O sa continui tratamentul si probabil ca acei noduli calcifiati aparuti, care s-au micsorat evident, vor disparea complet. O sa mai scriu dupa inca 15 zile (inca 30 pastile). Nu au avut efecte negative (de care sa fiu constient) si la care sigur nici nu m-am gandit. Mai ales acum cand constat efectele benefice. Multumesc!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s