Vinerea prin blogosfera…

octavian patrascu

Multe din ziarele care au avut tiraje impresionante prin anii 90 acum nu mai există, iar altele şi-au redus foarte mult numărul de exemplare care ies pe piaţă. Multe dintre ele au evoluat în spaţiul virtual, unde încearcă să îşi consolideze poziţiile, iar altele există numai pe internet, încetând complet să mai fie tipărite pe hârtie. Este pe undeva o evoluţie firească, impusă de realităţile lumii în care trăim. Există în schimb un număr impresionant de site-uri şi de blog-uri care suplinesc, multe dintre ele cu succes, scăderea tirajelor din presa scrisă. Şi nu este de mirare, pentru că în timp ce calitatea ziariştilor din presa clasică a scăzut an de an, calitatea celor care scriu în spaţiul virtual se supune legilor obiective ale pieţii şi timpului, astfel încât cei mai buni se evidenţiază. Recent l-am descoperit în spaţiul virtual pe Constantin Patrascu Octavian (octavianpatrascu.ro), un om de o incontestabila calitate, care îşi face singur propria publicaţie virtuală.

De ce îmi place site-ul lui Octavian Patrascu? În primul rând este economist ca şi mine. Îmi place să citesc articole de factură economică, ca să înţeleg procesele şi fenomenele din lumea actuală. Ori articolele dumnealui sunt foarte bine scrise, documentate şi făcute cu profesionalism.

În al doilea rând pentru că scrie foarte bune articole de călătorie. Am mai călătorit şi eu, nu prea mult, dar plănuiesc să mai văd şi alte locuri. Până atunci citesc cărţi de călătorii, articole care descriu lumea şi locurile ce merită să fie văzute şi urmăresc emisiuni de profil. Decât să văd un film la TV sau o emisiune tip producţie proprie care pare să fi fost făcut pentru spectatori de o anumită categorie, mai bine văd un reportaj despre un loc frumos din oricare parte a lumii.

În al treilea rând este şi un bun profesor (virtual) de la care ai ce învăţa. Este un profesor în domeniul afacerilor. El prezintă modele de oameni de succes, modele de afaceri care funcţionează, modele de relaţii interumane care sunt absolut necesare în aparent încâlcita lume a afacerilor.

Patrascu Constantin Octavian este omul care face o veritabilă revistă on-line de foarte bună calitate. A fost o şansă să aflu despre scrierile dumnealui şi, curios faptul, nu l-am găsit căutând informaţii economice ci informaţii despre arta contemporană românească… Unde dai şi unde crapă, cum este vechea zicală. Dar articolul respectiv despre artă era scris din perspectiva investitorului în opere de artă, ca modalitate de plasare a capitalului.

Voi ce fel de presă citiţi, ce bloguri noi şi interesante aţi descoperit? Mai cumpăraţi ziare şi reviste tipărite pe hârtie?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s