Pasiune si inocenta – Linda Lael Miller (recenzie)

pasiune si inocentaAstăzi, am decis să vă vorbesc despre o carte din genul “historical”, scrisă de autoarea de origine americană, Linda Lael Miller, o poveste cu o acţiune ce se petrece America anilor 1890, purtând titlul “Pasiune şi inocenţă“.

Un barbat fuge de un trecut tragic şi întâlneşte o femeie frumoasă, care îl învaţă cum să iubească din nou, astă ar fi, foarte pe scurt subiectul cărţii de astăzi.

El este cel mai fascinant străin pe care Tess Bishop îl întâlnise vreodată, un bărbat frumos, misterios şi cult. Tess nu are decât optsprezece ani, însă nu mai e un copil şi este convinsă că străinul nu este doar un biet negustor ambulant, asa cum pretinde.

Keith Corbin a lăsat în urma sa o viaţă de bunăstare şi privilegii în înalta societate, dar şi o tragedie cumplită. Senzualitatea de copilă a lui Tess îi atinge corzile inimii, iar atunci când identitatea lui este descoperită, ea este cea care riscă totul ca să-l ajute să fugă.

Acceptând s-o ducă la Portland, Keith descoperă în Tess un amestec ameţitor de pasiune şi inocenţă, care devine un adevărat balsam pentru sufletul său vătămat.

Dar este oare acesta în stare să lase trecutul în urmă şi să trăiască o dragoste pură şi înflăcarată?

Povestea începe cu tânara Tess care trăieşte împreună cu Derora, cu mătuşa, care are o pensiune. Iar Tess în schimbul cazării şi mesei, muncea la pensiune, ajutând cum putea, mama ei fiind internata într-un sanatoriu din alt oraş, iar tatăl avea o altă familie.

Într-o zi, plimbându-se cu bicicleta, ajunge într-o poieniţă, la câţiva kilometri de oraş, şi vede un bărbat care purta o discuţie, vorbind… singur! 🙂

Fără să vrea, se apropie, şi realizează că acesta se certa cu… Dumnezeu! Aşa, îl cunoaste Tess pe Keith!

Keith, bărbatul misterios, atrăgător, care o face să simtă fiori „ciudaţi”, este un vânzător ambulant ce vinde ierburi şi loţiuni din oraş în oraş. Doar că Tess are vaga impresie că nu e chiar cine pretinde el a fi!

Într-o seară, la pensiune se organizează şi o petrecere la care participă şi Keith, lucrurile începând să se precipite… Derora vede în ziar o recompensă pusă pe „capul” lui Keith şi decide să o încaseze cu ajutorul lui Tess. Dar tânara, deja vrăjită de frumosul barbat, îi cere explicaţii privind anunţul din ziar.

Trădându-şi astfel mătuşa, nu are ce face decât să fuga de la pensiune. Şi cu cine e cel mai bine să fugă în lume, decât cu misteriosul Keith! 😉

Şi… uite-aşa începe aventura celor doi!

Este o lectura relaxantă, amuzantă, dar cu foarte multă acţiune!

Avem parte de multe răsturnări de situaţie, tatăl de mult dispărut, un frate vitreg, mama care în sfârşit îsi găseşte dragostea dupa 20 de ani, povestea prietenei ei răsfăţate Emma, povestea Gemenilor de Aur, două tentative de omor (doua, nu una!), o tentativă de viol… cu alte cuvinte, citind această carte, cu siguranţă nu te vei plictisi!!!

Recomand această carte/autoare tuturor celor care iubesc cărţile romantice, historical, cu poveşti antrenante, amuzante şi incitante, cu personaje minunate şi cu final fericit!

Pasiune si inocenta“, scrisa de Linda Lael Miller este ultima carte a autoarei aparuta la noi la editura Miron, in categoria “Carti de Dragoste” si o puteti cumpara de la marile librarii online la preturi de multe ori reduse.

Lectura placuta!

Nota: recenzia apartine Densei care ne incanta, in fiecare zi de luni, cu alte recenzii ale cartilor citite de ea. Multumesc, Denisa!

Advertisements

5 thoughts on “Pasiune si inocenta – Linda Lael Miller (recenzie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s