Vine vara, hai la joaca!

toboganJucăriile reprezintă o tentaţie şi o fascinaţie pentru oricine, nu doar pentru copii. Mai ales tăticii ar trebui să recunoască faptul că de foarte multe ori ei sunt o reală concurenţă pentru copiii lor în ceea ce priveşte joaca cu anumite jucărele. Vă spun ceva trenuleţele, motocicletele, maşinuţele şi alte jucării „mişcătoare”, telecomandate sau nu?

Pentru că vin anotimpurile călduroase, primăvara mai întâi şi vara mai apoi, noi am început să ne preocupăm încă de pe acum de găsirea, pentru cel mic, a unor jucării care sunt concepute şi se pot utiliza afară, aşa numitele jucării de exterior. Am găsit o ofertă foarte variată, atât în magazinele clasice cât şi în cele on-line şi tot stăm să ne gândim ce variante ar fi mai potrivite pentru vârsta celui mic şi pentru curtea noastră.

Deşi unele jucării de exterior, personal mi se par cam scumpe, totuşi mă uit în stânga şi în dreapta şi ca să mă inspir. Poate concepem noi ceva şi realizăm cu forţe proprii, pentru că în ceea ce priveşte spaţiile de joacă motive de inspiraţie se pot găsi. Chiar dacă cele mai sigure ar fi produsele gonflabile, pentru că asigură o protecţie avansată copilului, se pot concepe şi realiza tot felul de aranjamente drăguţe din lemn, care să ofere micuţilor o lume numai a lor. Sau poate, totuşi, până la urmă, cumpărăm ceva dar mai şi amenajezăm ceva pe lângă cele cumpărate… O mică piscină am deja, o căsuţă şi o plajă le realizez cu uşurinţă, nisip am şi alte cele. O trambulină ne-ar lipsi. Nu aş tine neapărat să achiziţionez aşa o jucărie de exterior, dar copilul meu este genul foarte sportiv şi de când a văzut la o emisiune televizată aşa ceva doar la asta i-a rămas gândul şi ne bate mereu la cap să îi luăm una.

 În orice caz, am găsit la Toyz o ofertă de peste zece mii de produse pentru copii şi am de unde alege ceva sau de unde să mă inspir. Şi profit de ocazie ca să vă învăţ o şmecherie dacă vreţi dar să vă inspiraţi. Dacă vă uitaţi la cine este producătorul căsuţelor de lemn, intraţi direct acolo pe site şi găsiţi surse de inspiraţie nenumărate. Apoi, dacă soţul nu se pricepe, găsiţi meşteri pe plan local, care mai sunt pe la noi şi care încă n-au plecat la lucru pe alte meleaguri, şi realizaţi aranjamentul propus. Sau cumpăraţi direct de pe site, dacă vă este mai comod sau vă place ceva ce totuşi nu se poate realiza în regim “homemade”, aşa cum sunt trambulinele visate de baieţelul meu.

Important este ca micuţul să fie fericit, să se joace în siguranţă şi să înveţe jucându-se! Voi ce părere aveţi despre jucăriile de exterior? Le consideraţi necesare, de obicei le achiziţionaţi sau le cumpăraţi?

Advertisements

2 thoughts on “Vine vara, hai la joaca!

  1. Buna. Offf, de mult asteptam sa se faca fumos afara si sa ne bucuram cu totii de placerea de a ne juca in aer liber. Abia astept sa merg la joaca cu cei mici si sa inspiram aerul de primavara! Un an plin de impliniri!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s