Condurul de sticla – Caroline Gayet (recenzie)

condurul de sticlaCondurul de sticla“, cartea scriitoarei Caroline Gayet, publicata la noi la editura Editura Alcris in colectia “El si Ea” este o lectura usoara, placuta, relaxanta, cu un numar mic de pagini, mai exact 158.  

Atat numarul mic de pagini precum si subiectul “lejer” al acesteia fac din carte una potrivita pentru a fi citita in vacanta sau intr-un weekend in care vreti sa va relaxati cu o carte in mana fara a va gandi la altceva.

“Condurul de sticla” este insa si o carte care ne arata cat de importanta este familia, relatiile dintre membrii unei familii, o buna comunicare, respectul, increderea si dragostea dintre membrii familiei sunt elementele de baza ale acestei carti.

Povestea ne-o aduce in prim plan pe secretara Darcy, cea care, printr-o intamplare nefericita, a “pierdut-o”, sau mai bine zis, “a ratacit-o” pe Maude, mama sefului ei Reed.

Darcy era indragostita de energicul ei sef, Reed Hunter, dar acesta abia parea sa observe prezenta ei. Asta pana in ziua in care ii cere ajutorul pentru a rezolva o situatie mai putin obisnuita, intr-un mod ce nu prea avea legatura cu atributiile ei de serviciu.

Darcy, personajul feminin principal al cartii,  este de felul ei o tanara cam zapacita, uituca, si care atunci cand uita sa-si puna lentilele de contact nu vede nimic… Reed, personajul principal masculin din carte este seful mereu incrancenat, arogant si sigur pe el, ei bine… nu e chiar asa cum pare! 😉 

Dupa patania cu mama ratacita, cand in final o gasesc pe Maud, lucrurile se linistesc aparent…

Maud pleaca intr-o croaziera, iar Darcy merge la o petrecere surpriza de ziua ei (pentru ca, bineinteles trebuia sa fie ziua ei intr-o zi asa ingrozitoare) petrecere organizata de prietenul ei Marc. O petrecere unde se plictiseste ingrozitor, asta pana cand apare Reed ii spune ca va trebui sa-l insoteasca intr-o calatorie de afaceri in Florida. 

Odata ajunsi in avion ii da si „vestea-bomba”: Darcy ii va cunoaste intreaga familie si va trebui sa dea impresia ca nu sunt sef-secretara, ci un cuplu!

Apoi ii explica motivul real pentru care va juca acest rol: cineva il trada in afaceri si vindea ponturi concurentei, iar el vroia sa afle cine si de ce! Si mai ales spera sa nu fie un membru al familiei… 

Darcy avea in sfarsit ocazia de a fi aproape de Reed si de a petrece o scurta vacanta in Florida. Dar rolul iubitei lui Reed, pe care trebuia sa-l joace, avea sa-i aduca deopotriva lacrimi si fericire.

Interpretand rolul de iubit/ iubita, in fata familiei, dar incet, incet si in intimitate, chimia si pasiunea dintre ei nu intarzie sa apara, mai ales cand Darcy il iubea pe Reed de atata timp… 

Ce se va intampla cu cei doi?

Vor afla cine e in spatele scurgerii de informatii? 

Dar relatia dintre ei cum va evolua? Vor ramane impreuna, are Reed aceleasi sentimente sau o data jocul incheiat se va sfarsi si relatia lor? 

Acestea sunt intrebari la care va trebui sa gasiti singuri raspunsul citind “Condurul de sticla“, cartea scriitoarei Caroline Gayet despre care v-am povestit putin astazi si pe care, sper, v-am facut curiosi sa o cititi. 

Lectura placuta sa aveti!

Nota: recenzia apartine Densei care ne incanta, in fiecare zi de luni cu alte recenzii ale cartilor citite de ea. Multumesc, Denisa! 🙂

Advertisements

5 thoughts on “Condurul de sticla – Caroline Gayet (recenzie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s