Promisiunea primaverii – Kim Vogel Sawyer (recenzie)

promisiunea primaveriiA trecut ceva timp de cand am citit, si recitit aceasta carte. Ma refer la “Promisiunea primaverii” scrisa de Kim Vogel Sawyer. Am lecturat-o pur si simplu din intamplare, dar m-a acaparat si mi-a placut de la inceput pana la sfarsit!

Este o carte despre credinta, dragoste si intelegere. Este mai deosebita fata de ceea ce se gaseste in prezent pe piata literara romaneasca. Se pune accent pe iubire si romantism, dar fara sa se recurga la momente intime (saruturi, atingeri, mangaieri), autoarea scoatand in evidenta sentimente, trairi, ganduri, dorinte si sperante si reliefand astfel o iubire profunda si solida. Mi-a placut mult si faptul ca se regasesc si pasaje care ne fac sa constientizam importanta credintei in Dumnezeu!

In “Promisiunea primaverii” avem parte de doua personaje hotarate si incapatanate, Emmaline Bradford si Geoffrey Garret.

Nascuta in Anglia, Emmaline Bradford accepta cererea in casatorie a lui Geoffrey Garrett, apoi isi ia la revedere de la acesta cand el se imbarca cu destinatia America. Desi Geoffrey planuieste sa se intoarca dupa ea peste cateva luni, trec cinci ani lungi pana sa isi puna planul in aplicare. Iar acum Emmaline abia si-l aminteste pe logodnicul ei…

Lui Geoffrey i se implineste visul ca logodnica lui sa vina sa locuiasca la ferma de oi pe care a construit-o langa raul Solomon, dar iubita lui nu mai este fata plina de viata de altadata. De fapt, tot ce isi doreste ea acum este sa plece din Kansas cat mai repede!

Geoffrey o roaga pe Emmaline sa acorde o sansa vietii in preerie si ii propune un compromis: sa ramana pana la primavara si sa incerce sa se (re)cunoasca unul pe celalalt, el incercand s-o recucereasca, iar la primavara daca se hotaraste totusi sa se intoarca in tara ei natala, el ii va sustine chletuielile de calatorie.

Emmaline a fost de multe ori cam copilaroasa si impulsiva, nedorind sa se obisnuiasca cu noua viata din America, sperand mereu ca se va intoarce in Anglia. In schimb, Geoffrey a fost rabdator, dulce, intelegator si iubitor.

Avem parte si de personaje secundare frumos conturate, cum ar fi doamna Tildy, care a cautat mereu sa-i fie alaturi Emmalinei, sa-i dea sfaturi, sa o incurajeze sa fie mai puternica si sa nu mai incerce sa dea bir cu fugitii de fiecare data cand intampina o problema.

 „Daca n-am avea niciodata momente proaste, nu le-am aprecia pe cele bune.”

Ce se va intampla pana la urma intre Emmaline si Geoffrey? Ce va decide ea odata cu venirea primaverii? Se va obisnui ea la ferma? Vor reusi ei sa gaseasca calea spre o viata fericita si plina de iubire?

Ramane sa aflati citind cartea “Promisiunea primaverii“, care a aparut la noi, la Editura “Life Publishers International” si pe care o recomand cu mare drag!

Nota:
recenzia apartine Densei care incepand de astazi ne va incanta, in fiecare zi de luni cu alte recenzii ale cartilor citite de ea. Multumesc, Denisa! 🙂

3 thoughts on “Promisiunea primaverii – Kim Vogel Sawyer (recenzie)

  1. Mulțumesc pentru recenzie 🙂 Cred că o găsesc pe Kerigma. Cred că ți-ar place de asemenea cărțile scrise de Lynn Austin. Sunt foarte captivante, foarte interesante, cu suspans până în ultima pagină, și totodată scrise foarte delicat și cu bun simț! Fiicele Evei, Tărâmuri ascunse sunt două din titlurile ei traduse.

    Like

  2. Multumesc Claudia ca mi-ai dat ocazia sa-mi aduc si eu aportul la acest blog… Imi place cum mi-a iesit recenzia si sper sa placa tuturor cititorilor si follow-erilor acestui blog!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s