O lista de cumparaturi…

vinerea neagraNe-am obişnuit de câţiva ani să aşteptăm o anumită zi din luna noiembrie, numită de americani Black Friday, ca să „vânăm” atunci multe produse pe care ni le dorim şi pentru care am dori să plătim totuşi mai puţin, dacă se poate. În acea zi multe magazine au reduceri, unele substanţiale, la foarte multe produse. Deşi în traducere i se spune “Vinerea neagră”, din punctul meu de vedere nu ar fi deloc o zi „neagră”, mai ales pentru noi cumpărătorii, ci dimpotrivă, o zi frumoasă şi luminoasă (la figurat, că altfel poate fi mohorâtă la final de noiembrie), când putem deveni fericiţii posesori ai unor minuni tehnologice la care am visat o vreme.

Acum suntem în ianuarie (încă) şi foarte curând în februarie şi până în noiembrie mai este destul de mult. Şi eu care vreau să îmi iau ceva ce să fac, să aştept Black Friday 2015? S-ar putea să aştept dacă nu am încă banii necesari, dar s-ar putea să urmăresc şi alte oferte care apar mereu. Pentru că în orice magazin mare sunt mai tot timpul produse în ofertă. Se termină o campanie de promoţii şi începe alta. Problema este că poate nu găsesc la preţ ceva mai redus tocmai produsul pe care îl urmăresc eu. Dar până la sfârşitul anului, în noiembrie, am tot timpul să mai aştept, poate poate se va reduce şi preţul la ceea ce vreau eu să-mi cumpăr.

Am rămas surprinsă să aflu că deşi încă mai sunt zece luni până atunci, comercianţii deja plănuiesc Black Friday Romania 2015 de pe acum. Ceea ce eu nu am de unde să ştiu însă sunt produsele care vor avea preţul redus tocmai atunci, aşa că eu sunt tot în dilemă. Să aştept sau să mă gândesc să-mi cumpăr de pe acum ceea ce mi-ar trebui. Bine, la produsele obişnuite care nu costă mult şi de care avem nevoie zilnic, cumpărăm mereu ce avem nevoie, zilnic, săptămânal sau când se termină stocurile. Dar la electronice sau electrocasnice de exemplu, care pot să coste cât unul, două sau chiar câteva salarii, o reducere de 10 – 20% nu este de ici de acolo.

Black Friday

Îmi trebuie neapărat un laptop nou, că acesta la care vă scriu articolele de pe blog este deja depăşit. Şi nu din punct de vedere moral sau estetic, că eu nu mă uit la chestiile astea. Dar efectiv nu mai face faţă la lucrul cu paginile web din ce în ce mai stufoase. Şi asta nu de multă vreme, ci de mai puţin de un an de zile. Până atunci mergea destul de bine deşi are spre opt ani vechime. Dar de când volumul de informaţii vehiculate pe internet a crescut enorm şi site-urile au făcut apel la imagini video, la filme şi filmuleţe dispuse la tot pasul, bietul şi anticul meu laptop a devenit foarte lent, că are puţină memorie. Aşa erau toate pe vremea lui, că atunci erau concepute pentru a lucra cu un anumit volum de informaţii. Acum şi viteza de transfer a datelor a crescut, şi volumul acestora de asemenea şi paginile web au devenit din ce în ce mai complexe.

Pe lista este deja trecut achiziţionarea lui dar şi a unei imprimnte, a unui trepied şi chiar a unei maşini de spălat (ştiţi deja ce am paţit cu aceasta).  Aşa că în următoarele luni de zile mă voi transforma într-un adevărat “vânător de oferte” pentru a-mi cauta un computer mai rapid şi mai puternic. Ca să pot scrie un articol în timp ce am deschise şi două trei ferestre din alte aplicaţii, ca să pot adăuga şi eu barem o poză, dacă nu un filmuleţ cât de scurt şi asta într-un timp rezonabil. Că acum efectiv când fac astea îl aud pe dragul meu laptop cum „râşneşte” şi „râşneşte” şi „râşneşte”… Iar când termin de scris şi dau să salvez pe net, iarăşi se apucă de „râşnit”… Până la urmă reuşesc să postez, dovada fiind că totuşi reuşiţi în final să citiţi ce scriu.

Voi aveţi o listă de cumpăraturi pentru anul asta? Una pe care aveţi trecute, bineînţeles achiziţii costisitoare dar necesare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s