Cuverturi de pat pentru un dormitor elegant

cuverturaO notă deosebită de eleganţă o dau într-un dormitor acele aparent banale obiecte care se numesc cuverturi. Le ştim de pe vremea bunicii când nu existau aşa de multe modele ca acum. Dar tot mai descopeream prin casa cuiva câte un model pe care nu-l mai văzusem şi care stârnea admiraţia. Cuverturile erau cele care se vedeau pentru că acopereau paturile. Pe vremuri, prin dormitoare nu se prea vedeau lenjerii de pat, pentru că în timpul zilei acestea se strângeau, se împătureau şi se băgau fie în lada patului (în cazul în care patul aveau una), fie într-o altă ladă special destinată acestui scop, fie pur şi simplu în şifonier.

De la o vreme încoace, ritmul de viaţă trepidant şi moda au făcut ca lenjeriile de pat să nu se mai strângă în timpul zilei. Fie nu vine nimeni în vizită în dormitor, fie soţii pur şi simplu nu mai au timp, grăbindu-se la muncile lor, fie nu mai e nevoie să fie strânse, asta reprezentând o treabă inutilă şi consumatoare de timp. Dar mai există un motiv şi anume acela că lenjeriile de pat sunt acum atât de frumoase încât ar fi şi păcat să nu fie văzute. Fac parte din decorul camerei, se asortează cu mobila, pereţii, tavanul şi covorul şi creează efecte vizuale deosebite. Sunt din materiale de bună calitate şi imprimeurile sunt realizate cu culori deosebit de vii. A trecut moda lenjeriilor albe, terne, austere, cu aspect de spital.

Peste lenjeria de pat se aşterne o cuvertură, tot foarte frumoasă, din materiale de calitate, care de cele mai multe ori se asortează cu ceea ce se mai găseşte în încăpere. De relativ puţină vreme am descoperit ca există cuverturi de pat 3D, adică acele cuverturi care au imprimeuri ce reproduc imagini tridimensionale. Senzaţia de adâncime, de relief sau de profunzime dacă doriţi este uneori atât de bine sugerată de imprimeu încât poţi să ai impresia că te scufunzi „în peisaj”.

Am descoperit de curând astfel de cuverturi într-un magazin online descoperit întâmplător. Ele se găsesc cu siguranţă şi prin magazinele din oraşe, dar din cauza lipsei de spaţiu, într-un magazin obişnuit nu se pot expune prea multe produse. Pe internet însă spaţiul virtual este nelimitat şi un magazin on-line poate să îşi expună absolut toate modelele pe care le are în depozit, chiar dacă sunt cu sutele sau chiar cu miile. Apoi întotdeauna preţurile vor fi mai mici on-line, cu tot cu expediţie, pentru că şi cheltuielile cu spaţiul sau cu personalul sunt mai reduse. De aceea în magazinele virtuale vor fi mereu oferte tentante, reduceri substanţiale sau cele de genul „unu plus unu gratis”, cum puteti gasi si pe site-ul de unde am luat eu poza, oferte care cred ca nu prea se găsesc în magazinele obişnuite.

Dacă nu doriţi neapărat să cumpăraţi, intraţi doar ca să vă delectaţi ochii şi imaginaţia cu minunile care sunt acolo… Şi cine ştie… 😉

Advertisements

5 thoughts on “Cuverturi de pat pentru un dormitor elegant

  1. Sunt într-adevăr tare frumoase. Dar problema este că e așa greu să găsesc măsurile pe care le caut. Pentru cearșaful de plapumă îmi trebuie 140/160 cm. 🙂 Sincer, măsura asta am găsit numai la LIDL până acum! 😉

    Like

  2. Buna.ma intereseaza o cuvertura de pat 190×200 m.cit vâ coasta .si unde pot sa comand ce adrese sau unde?ma rog trimiteti un E-mail unde si ce pagina pot sa ma uit.va multumesc frumos Susana.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s