Un pat primitor

lenjerii 3dNu există familie care să nu aibă în casă un pat. Ne petrecem în pat practic o treime din viaţă, asta în cazul în care adoptăm un stil de viaţă sănătos şi alocăm somnului cele opt ore necesare zilnic pentru odihnă suficientă. Dar şi atunci când nu dormim mai folosim patul pentru a sta comod şi a privi la televizor o emisiune preferată sau pentru a citi o carte la lumina veiozei. Patul este practic unul dintre cele mai importante piese de mobilier din viaţa noastră, chiar dacă uneori nu-i acordăm prea mare importanţă. Despre casă sau despre maşină ne îngrijim şi vrem să arate cât mai bine. Oare nu la fel ar trebui să facem şi cu patul nostru?

Dar cum să facem ca banalul pat din dormitor să arate cât mai primitor, ca să ne transmită o stare de bine şi de relaxare, să fie un element central al locuinţei în care să ne găsim liniştea după o zi grea de muncă? Cum să îi dăm un aspect imperial, pentru că acea cameră în care dormim să fie pentru noi ca un palat? Secretul de altfel nu este nici un secret şi este la îndemâna tuturor şi constă în alegerea cu inspiraţie a unei lenjerii de pat.

Pe vremea bunicii când spuneai lenjerii de pat spuneai albituri. Chiar dacă erau din bumbac sau din materiale sintetice, tot ce găseai în comerţ era de culoare albă. Şi mentalităţile erau formate în decursul multor ani în acest sens. Îmi amintesc ce surprinsă a fost bunica atunci când am adus pentru prima dată acasă o lenjerie de pat colorată, care culmea, era şi creponată, astfel încât după spălare nu necesita nici înălbire şi nici călcare. Părea că lumea se întorsese cu susul în jos. Cu greu a acceptat bunica faptul că o astfel de lenjerie de pat este foarte practică şi uşor de întreţinut şi mai ales că dă o notă aparte dormitorului.

lenjerii 3d_1

Acum există o ofertă foarte bogată şi variată în domeniu. Este suficient să intri în magazine sau să cauţi pe internet şi vei fi pusă într-o situaţie dificilă privind alegerea. Mie îmi plac lenjeriile din bumbac satinat şi creponat, dar nu aş scoate din calcul şi celelalte variante. Acum tehnicile de imprimare care creează efecte tridimensionale sunt aplicabile şi în domeniul produselor textile, astfel încât au apărut şi aşa numitele lenjerii de pat 3D. În plus în această perioadă a anului magazinele se întrec în oferte… Rămâne doar să ne decidem. La atâtea oferte însă până şi această decizie este greu de luat.

Vouă ce fel de lenjerii de pat vă plac? Care le consideraţi cele mai practice şi uşor de folosit? Cum reuşit o să faceţi ca patul din dormitor să arate cât mai primitor şi să ne transmită o stare de bine şi de relaxare?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s