Jocuri, jocuri

alba ca zapada

Cui nu-i place să se joace? Chiar dacă normele sociale ne fac să nu avem curajul să recunoaştem, cred că adulţii şi bătrânii îşi doresc la fel de mult să se joace, ca şi copiii. Căci ce altceva ar fi privitul emisiunilor de divertisment de la televizor, dacă nu tot o joacă.

Iar de multe ori jucându-se, copiii sunt mai câştigaţi decât adulţii care urmăresc la televizor telenovele lacrimogene… Pe lângă termenul de homo sapiens sapiens, cineva propusese la nivel metaforic şi sintagma homo ludens, adică „omul care se joacă”.

Cum computerul a devenit o parte integrantă a vieţii noastre de zi cu zi, o unealtă excepţională pentru muncă, era firesc ca acesta să devină şi o maşinărie excepţională pentru joacă. De fapt încă de la apariţia lor computerele au fost folosite pentru joacă şi înclin să cred că evoluţia tehnică a acestora ar fi fost mai lentă dacă nu ar fi fost atât de presantă cererea pieţii în ceea ce priveşte capacităţile lor pentru gaming.

Dar jocurile sunt foarte multe şi nu există nimeni care să le poată avea pe toate. În plus mai costă şi bani, cele noi mai cu seamă. Şi ce faci dacă ţi-ai cumpărat nişte jocuri şi la un moment dat nu-ţi mai plac sau te-ai plictisit de ele? Soluţia e simplă pentru că de ceva vreme au apărut şi jocurile gratuite online. N-or fi ele la nivelul de complexitate sau de grafică al celor scumpe, dar pentru copii sunt numai bune. Uneori chiar si pentru adulţi 😉

Da, vorbesc serios, chiar şi pentru adulţi cu precizarea ca pentru adulţii care vor sa redevina pentru o clipa copii. Eu una m-am relaxat zilele trecute cu nişte jocuri … pentru fetite pe care le-am găsit aici: http://www.xjocuri.com/jocuri-pentru-fete.html. Pur şi simplu m-am amuzat colorând virtual nişte planşe de colorat cu albă ca zăpada şi cei şapte pitici (puteţi vedea în poza de mai sus rezultatul final). Însa o fetiţă se pot delecta şi cu altfel de jocuri acolo specifice preocuparilor ei. Are la dispoziţie garderobe întregi de rochii, fuste, bluze, pantaloni, pantofi, cizme, ghete, accesorii, toate potrivite pentru diferite anotimpuri. Mai are şi infinite posibilităţi de machiaj şi rujuri de toate culorile. Şi ce-i mai important, are şi pe cine să le încerce: simple modele virtuale sau celebrităţi din lumea muzicii şi filmului.

Toate aşteaptă să fie încercate pe ele talentul tau creator ca să le pregăteşti pentru o ieşire în oraş, la cumpărături, la film sau pentru o plimbare în parc. Sau pentru o altă ieşire oriunde vei vrea tu. Poţi astfel să îţi exersezi talentele în arta vestimentară, iar dacă vei greşi cu ceva, lucru nu lipsit de importanţă, nimeni nu se va supăra.

Şi dacă nu vă interesează jocurile pentru fetiţe puteţi răsfoi virtual şi celelalte categorii şi veţi găsi posibilităţi foarte mari de distracţie şi relaxare. Şi toate acestea având doar un computer cu acces la internet 😉

Vouă vă plac jocurile pe calculator? Jucaţi, încercaţi să redeveniţi copii astfel?

Advertisements

2 thoughts on “Jocuri, jocuri

  1. Ma joc de multi ani, dar am transformat pasiunea pentru jocuri intr-o sursa de monetizare. E frumos atunci cand te joci, dar faci bani din jocuri. Am cateva site-uri de jocuri online si vreau sa invat in curand crearea de jocuri.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s