Bijuteriile, cadouri eterne

pandantivEste destul de dificil să alegi un cadou frumos şi util pentru cineva cu pretenţii, fie că este vorba despre o femeie sau despre un bărbat. Mai ales acum, în această perioadă din an cred că mulţi dintre voi vă confruntaţi cu dificila problemă a alegerii unui cadou pentru cei dragi, dar şi pentru persoane din anturajul extins, după caz. Am mai scris pe blog-urile mele despre idei de cadouri şi cred că oricât ar scrie cineva sau toată lumea pe această temă, nu ar putea niciodată să o epuizeze.

Mie personal îmi plac foarte mult bijuteriile din argint. Din punctul meu de vedere sunt cadoul perfect pentru o femeie. Argintul este un metal nobil care în plus are şi foarte bune proprietăţi aşa zis energetice. Iar acest fapt nu este doar o figură de stil, ci este probat atât prin numeroase experimente ştiinţifice, cât şi prin observaţiile făcute de-a lungul a mii de ani. Se ştie că argintul are proprietăţi antibacteriene, astfel încât băuturile ţinute în vase de argint (sau măcar argintate) se păstrează în condiţii optime. Ionii de argint au un rol benefic în multe procese metabolice, astfel încât purtarea unei bijuterii de argint va avea nu doar un efect estetic asupra ochilor privitorilor ci şi efecte concrete asupra sănătăţii şi benei dispoziţii a celei/celui care o poartă. De aceea cred că un cadou constând într-o bijuterie de argint ar fi un dar frumos şi bine-primit de oricine.

Un alt motiv nu lipsit de importanţă ca să oferim în dar bijuterii de argint, este preţul acestuia, care este accesibil oricui. Am găsit multe oferte de produse interesante pe internet, dar un site descoperit recent mi-a atras atenţia, în primul rând prin numele deosebit de frumos, “la femme coquette” – în traducere- “femeia cochetă”, care rostit în franţuzeşte chiar că sună extraordinar, poetic şi provocator totodată. Odată ce ai intrat acolo, păşeşti într-o lume fascinantă, din care cu greu poţi să ieşi fără ca să ai păreri de rău că nu poţi lua la tine acasă cam tot ce ai vrea. Mă gândeam că este destul de dificil să fii designer de bijuterii. Există atât de multe modele de bijuterii încât cu greu poţi să te gândeşti că cineva poate să mai conceapă ceva nou. Şi totuşi mereu apar modele noi…

Un prim fapt pe care l-am remarcat cotrobaind prin rafturile virtuale ale acestui magazin virtual a fost categoria de bijuterii pentru copii, care deşi conţine relativ puţine produse, este o zonă de încântare, mai ales pentru fetiţe şi mămicile lor. Miresele au şi ele o categorie aparte, semn că designerii le-au tratat ca pe o clasă specială de cliente pretenţioase şi… preţioase. Făcute parcă special ca să se asorteze cu rochiile albe dantelate, bijuteriile de argint dedicate lor au o fineţe aparte şi mie mi-au dat impresia că parcă zboară. Ştiu că este o metaforă puţin mai ciudată pentru o bijuterie, dar efectiv impresia asta mi-au lăsat-o mie.

Desigur că celelalte categorii ale site-ului respectă în general denumirile bijuteriilor care sunt prezentate acolo. Puteţi găsi o categorie aparte pentru inele de argint. Mie mi-ar plăcea să primesc dar şi să ofer în dar unei persoane apropiate un inel de genul celui din poza de mai jos, un inel din argint cu inimioare decupate. Are o lucrătură destul de migăloasă şi de aceea consider că preţul nu este deloc mare. Acest model romantic pare fără vârstă, modern şi arhaic în acelaşi timp.

inel argint

La categoria brose argint am descoperit ceva cu adevărat preţios, anume o piesă ornată cu o camee şi marcasite. Cameele m-au fascinat din vremea studenţiei, când am vizitat tezaurul Muzeului Naţional de Istorie a României din Bucureşti şi am văzut acolo nişte piese de o valoare inestimabilă şi de o frumuseţe nepământeană.

brosa camee

La categoria promoţii puteţi găsi noutăţile la preţuri speciale de lansare, aşa că idei pentru un cadou deosebit vă puteţi face şi singuri. Chiar dacă s-a vândut deja, am apreciat un pandantiv din argint cu piatra lunii, care ar putea să stea la gâtul unei femei moderne la fel ca la gâtul unei zeiţe din vechime.

pandantiv

Cred că v-aţi dat deja seama că sunt o persoană un pic mai consevatoare in ce priveste bijuteriile şi de aceea sunt adepta modelelor clasice, care par a fi fără vârstă şi care niciodată nu se demodează. Dar pentru cadourile pe care le faceţi, este bine să vă orientaţi şi după stilurile persoanelor vizate.

Vouă ce modele de bijuterii vă plac? Cele moderne, cele clasice?

Advertisements

2 thoughts on “Bijuteriile, cadouri eterne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s