Se apropie Black Friday 2014!

black friday

A început numărătoarea inversă pentru marea zi a reducerilor, celebra de acum şi la noi “Black Friday”, în traducere “vinerea neagră”, “sărbătoare de import” care, de câţiva ani încoace a devenit şi la noi un obicei. Frumos şi rentabil aş zice eu chiar dacă, recunosc, achiziţii de valoare mare nu am făcut în această zi. Am profitat însă de reducerile foarte mari la cărţi şi mi-am îmbogăţit biblioteca cu noi titluri pe care altfel le-aş fi luat la preţuri mari sau chiar deloc.

Aşa că, fiind deja luna octombrie, am început să mă gândesc/pregătesc pentru Black Friday 2014. Cum? Făcând lista cu cele de trebuinţă şi căutând informaţii despre ce ne va aduce nou anul acesta Black Friday.

Când este Black Friday?

Conform tradiţiei americane, Black Friday se sărbătoreşte în ultima zi de vineri a lunii noiembrie, adică vinerea de după “Ziua Recunoştinţei”, o altă sărbătoare foarte populară în SUA. Black Friday se sărbătoreşte deci cu puţin înainte de deschiderea sezonului de cumpărături de Craciun, fiind de fapt şi cea care dă startul acestuia. Anul aceasta deci, Black Friday pică pe 28 noiembrie 2014, zi în care magazinele, atât cele obişnuite, cât şi cele din mediul on-line, vor oferi mari reduceri de preţuri şi promoţii pe toată durata acelui weekend, nu doar în ziua de vineri. Aşa cel putin a fost în fiecare an, din câte am observat eu. Unele magazine chiar au prelungit perioada de reduceri timp de o săptămână.

Ce şi de unde cumpărăm de Black Friday?

Bună întrebare, nu? Din punctul meu de vedere recomand cumpărăturile on-line pentru că mi se par foarte practice Stai acasă, în liniştea şi căldura căminului şi cu ajutorul unui click îţi rezolvi problema, evitând astfel stresul cauzat de aglomeraţia din magazine. Singurul inconvenient ar fi faptul că, nefiind singurul care o să facă acest lucru, rişti să nu poţi accesa site-urile magazinelor on-line, ratând ofertele şi reducerile, sau chiar rişti să nu mai găseşti pe stoc nimic din ce îţi doreşti să cumperi. Însă e un risc pe care eu mi l-am asumat şi o să mi-l asum şi anul acesta.

Ce putem cumpăra în această zi, veţi întreba?! Păi… cam orice se poate cumpăra de Black Friday, de la electrocasnice, electronice şi produse de îngrijire personală şi până la cosmetice, cărti şi chiar… excursii şi maşini. Şi, să nu uitam, că fiind sfârşit de noiembrie, suntem la un pas de luna cadourilor, aşa că atunci e momentul să cumperi chiar şi cadourile pentru sacul darnic al lui Mos Craciun 😉 .

Conforma statisticilor din anii trecuţi, cele mai de succes vânzări au fost făcute în domeniul IT&C dar, deşi se spune că românii nu prea mai intră în librării, chiar şi marile librării on-line au declarat că această zi este una în care vânzările la cărţi cresc foarte mult. Ca şi cititoare pasionată, mie mi se pare normal să fie aşa. La urma urmei este o zi în care putem lua cartea preferată pe care poate nu ne-am putut-o permite în timpul anului din cauza preţului mare, la un preţ chiar şi cu 90% mai mic, ofertă care nu este de trecut cu vederea, nu-i aşa 🙂 ?

Tot pe lista magazinelor care oferă reduceri de Black Friday se află şi magazine virtuale care comercializează produse pentru femei (încălţăminte, îmbrăcăminte) cum sunt: Tina R, Mycloset.ro, Original.ro, Zorile Store etc.,  dar şi cele ce comercializează accesorii şi genţi cum ar fi DASHA, ChicBags, SilverZOne.ro, Bijuterii-inox.ro, sau magazine de lenjerie ca Sevensins si Wild Fashion. Aşa că, doamnelor, să ne facem listele de cumpărături şi să aşteptăm ziua marilor reduceri, Black Friday 2014.

Voi vă doriţi ceva de Black Friday? Aţi făcut lista?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s