8 septembrie – Naşterea Maicii Domnului

Nasterea-Maicii-DomnuluiAstăzi este zi de mare sărbătoare. Creştinii ortodocşi ca şi cei romano-catolici sărbătoresc naşterea celei care ne-a adus pe lume Mântuitorul. În Sfânta Scriptură ni se spune că Fecioara Maria era din neamul regelui David (după tată) şi din neam de preoţi (după mamă). Părinţii ei se numeau Ioachim şi Ana (care de asemenea sunt sfinţi şi care vor fi sărbătoriţi mâine 9 septembrie) şi locuiau în oraşul Nazaret. Naşterea Maicii Domnului este sărbătoare cu dată fixă.

Naşterea Fecioarei Maria este o minune pentru că părinţii ei erau foarte bătrâni şi nu aveau copii, ceea ce la evrei se considera a fi o mare ruşine şi o pedeapsă pentru păcate grele ale soţilor sau ale strămoşilor.

Şi nu era numai tristeţea cuplului care nu avea copii, era şi oprobiul public, desconsiderarea venită din partea celor din jur.

Se zice că Bunul Dumnezeu a auzit rugăciunile Anei şi i-a dăruit copilul mult dorit. Îngerul trimis să-l anunţe pe Ioachim despre marea bucurie că soţia sa este însărcinată l-a găsit pe acesta cu turmele la păscut. După aflarea veştii s-a întors degrabă acasă ca să aducă mulţumire lui Dumnezeu.

Despre Maica Domnului se spune, şi sunt mărturii în Sfânta Scriptură, că poate, prin rugăciunea sa, să-l înduplece pe Dumnezeu să îşi schimbe hotărârile, să îndepărteze urgiile prin care ar dori să pedepsească oamenii pentru păcatele lor. Iată de ce rugăciunile adresate Maicii Domnului sunt foarte puternice, dacă sunt făcute cu credinţă şi din toată inima!

La noi în ţară sunt foarte multe persoane care îşi serbează astăzi ziua numelui şi de aceea le urez acestora să aibă parte de ce e mai bun în viaţă! La mulţi ani! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s