Ce inseamna RCA?

rcaAproape toţi şoferii din ţara noastră ştiu că pentru a circula pe drumurile publice au nevoie de „asigurare”. Sunt atenţi la data la care le expiră „asigurarea”, pentru a fi pregătiţi să îşi facă una nouă, atunci când cea veche nu mai este valabilă. Discută între ei şi se informează despre diverse detalii, dintre care cel mai important pare a fi „unde e asigurarea cea mai ieftină?”.

Dar la urma urmei, ce-i asigurarea asta? De ce nu poţi să circuli dacă nu ai asigurare? Că doar maşina e bună, motorul „toarce”, porneşte „la prima cheie”… Cine mă poate opri să circul dacă am chef, chiar şi cu asigurarea expirată? În principiu nimeni, chiar dacă voi fi amendat drastic dacă sunt prins. Dar poate că nu voi fi prins, că vorba aia, pe aici pe unde locuiesc şi circul „mă cunosc cu toţi”. Dar dacă dintr-o neatenţie, sau fără să am vreo vină chiar, sunt implicat într-un accident rutier şi sparg doar un far la o maşină de lux foarte scumpă… Mi-ar trebui salariul meu pe jumătate de an ca să plătesc paguba.

Ei, şi aici intervine asigurarea. Cea despre care discutăm se numeşte asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, sau pe scurt, aşa cum o ştiu toţi, RCA şi plăteşte celuilalt implicat în accident pagubele produse de mine, chiar dacă eu am fost vinovat sau nu. Dar poliţa mea de asigurare RCA nu îmi asigură reparaţia maşinii mele, chiar dacă eu am fost vinovat sau nu!

Dar dacă nu am fost vinovat şi accidentul s-a produs din alte cauze, cine îmi plăteşte mie reparaţiile maşinii? Poliţa RCA a celuilalt şofer implicat în accident. Şi dacă el nu o are valabilă? Atunci chiar că am probleme… Va trebui să-l dau în judecată şi să cer să îmi achite pagubele. E complicat şi durează mult. Cel mai bine ar fi să avem cu toţii RCA, nu pentru că ne amendează cineva dacă nu avem, ci ca să fim protejaţi în caz de accidente cu ajutorul despăgubirilor. Despăgubiri care ne-ar fi foarte greu să le achităm singuri, chiar dacă am fi cu toţii bancheri, că o maşină nu e aşa de ieftină iar reparaţiile nici atât…

Există multe firme de asigurări care vând poliţe RCA. Există puncte de lucru în orice orăşel. Dar de când internetul a devenit principalul mijloc de comunicare, a apărut şi posibilitatea cumpărării de poliţe RCA direct din mediul on-line cum ar fi de exemplu site-ul www.rcalatineacasa.ro.

Ba mai mult, cu ajutorul acestuia poţi să primeşti poliţa direct acasă, ca să o înlocuiască pe cea care a tocmai a expirat sau care va expira curând. Poţi afla care este cea mai ieftina poliţă de asigurare şi vei putea să îţi calculezi singur cât te costă aceasta. Doar completezi nişte date despre tipul maşinii, puterea motorului, anul în care ai obţinut permisul de conducere etc., date absolut necesare şi care sunt cerute de orice asigurator.

Iar în ce priveşte plata totul e la fel de foarte simplu. Poţi să plăteşti în mai multe moduri, fie on-line, fie cu card sau cu bani cash atunci când primeşti poliţa trimisă prin curier rapid, fie prin ordin de plată şi cine ştie câte modalităţi de plată se vor mai inventa. Iar poliţa de asigurare o poţi primi prin curier rapid, dar şi prin poşta electronică. Mai simplu de atât nu cred că se poate…

Dacă doriţi să aflaţi mai multe amanunte puteţi telefona la numerele de telefon 0372.100.100 sau 0731.551.552 sau trimite un mail la office@RcalaTineAcasa.ro

Vă doresc să aveţi drumuri bune şi chiar dacă o plătiţi mereu, să nu fie nevoie să vă folosiţi niciodată de poliţa RCA!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s