ABC… de vacanta

bagajCasa este cel mai important loc din viaţa noastră. Acolo ne petrecem mare parte a vieţii, acolo sunt cele mai dragi fiinţe ale noastre, acolo investim mare parte din ceea ce câştigăm. Dar există şi perioade când trebuie să plecăm de acasă. Fie pentru câteva ore, la serviciu, fie pentru o noapte, la nunta vreunui cunoscut, fie pentru un week-end, într-o excursie, fie pentru o perioadă mai lungă, în concediu.

Pregătindu-mă şi eu de plecarea în concediu, mi-am pus clipă de clipă întrebări despre ce ar trebui neapărat să nu uit. Ce obiecte mi-ar fi utile şi ar merita să le iau? Care mi-ar fi absolut indispensabile şi plecarea fără ele ar fi un fiasco? Care lucruri ar fi complet inutile şi aş face mai bine să le las acasă, ca să nu îmi încarc bagajul degeaba? O regulă ştiută de multă vreme, de prin anii studenţiei, spune că atunci când pleci undeva şi vrei să fii sigur că nu ai uitat nimic important, să îţi spui singur primele trei litere ale alfabetului, ABC. Ce poate fi mai simplu de atât? Şi ca o glumă, dacă spui ABC şi ai uitat ce înseamnă literele?

Păi e simplu, hai să vă spun dacă nu ştiţi. A vine de la acte. E clar, că dacă avem actele la noi, suntem în regulă şi putem călători oriunde. Cred deja că v-aţi prins că B vine de la bani. Dacă nu uităm banii şi actele, putem uita totul. Cu bani putem cumpăra tot ce ne lipseşte, cu condiţia să avem destul de mulţi. Dar C? Ei bine, vine de la chei. Cheile de la casa de la care plecăm, cheile de la maşină, cheile de la casa de vacanţă de exemplu unde vrem să ajungem şi de ce nu, cheile de la serviciu… Dar ca să ne fie utile, cheile de la casă trebuie să aibă ce să încuie. Că degeaba le ai la tine, dacă uşa s-a stricat.

Aşa mi-am amintit de o întâlnire frumoasă până la urmă, cu câţiva prieteni cunoscuţi în lumea virtuală şi apoi în cea reală, la care unul din ei a întârziat câteva ore bune. Prietena mea era de fapt organizatoarea training-ului şi de altfel foarte serioasă şi riguroasă de felul ei dar… a păţit-o la plecare. Când să încuie, uşa s-a încăpăţânat să nu o asculte. Mai plecă de acasă dacă mai poţi… Degeaba ai actele şi banii la tine şi tot felul de alte lucruri, utile sau inutile prin bagaje. Degeaba ai şi cheile, că dacă uşa nu se încuie… În fine, a întârziat numai câteva ore pentru că a că a sunat la o firma de reparaţii uşi despre care ştia ea ca are program non stop, la orice oră, indiferent că e sâmbătă sau duminică şi treaba s-a rezolvat până la urmă rapid. În caz ca locuiţi şi voi în Bucureşti ca şi prietena mea, şi aveţi vreodată nevoie de ajutor specializat, mai multe detalii despre firma respectivă găsiţi pe site-ul www.reparatii-usi-bucuresti.ro.

Eu una pot să plec de acasă şi dacă uşa nu se încuie, că rămâne mama (sic!). Ce-i drept, până la urmă uşa tot trebuie reparată…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s