Vacanta pe… Facebook

la mare

Cum noi nu am plecat nicăieri în weekend-ul acesta prelungit, de sărbătoare, evident că nu am putut să stau departe de Facebook. Recunoastem sau nu, Facebook e din ce în ce mai prezent în vieţile noastre fie că suntem tineri şi înca nu ne câştigăm existenţa, fie că suntem pensionari şi acum ne odihnim după o viaţă de muncă.

Deşi credeam că va fi pustiu pe reţelele de socializare zilele astea, am constatat cu surprindere că a fost destul de multă activitate. Păi cum să nu fie, când procentul celor ce au o conexiune mobilă la net e din ce în ce mai mare, când la modă sunt selfi-urile (pentru cei ce nu ştiu ce înseamnă: o poză pe care ţi-o faci tu însuţi cu telefonul mobil şi… evident o încarci pe reţelele sociale 😉 ), dacă se poate având în fundal marea sau muntele. dacă tot eşti în concediu, şi când este obiceiul de a spune unde pleci sau când pleci, unde ţi-ai băut cafeaua de dimineaţă sau în ce oraş din lista circuitului tău de vacanţă ai poposit.

Şi dacă nu ai conexiune la internet pe mobil, tot ai şansa să povesteşti în timp real, în cuvinte sau imagini ce faci în vacaţă. Indiferent ca eşti în căutare de o cazare la munte sau la mare, şi indiferent dacă vrei să îţi iei după tine tableta sau chiar laptopul, ai să vezi ca un procent din ce în ce mai mare de proprietari de vile de vacanţă au trecut la capitolul “facilităţi” existenţa unei conexiuni wireless la internet.

Asta cel puţin am observat eu zilele astea când căutam o cazare la mare. Mda, uite că spun şi eu, nu pe Facebook, ci pe blog, că plec la mare. Nu am să vă spun şi unde dar mă batea gândul, să fac niste postari gen jurnal în care să încerc să scriu în fiecare zi cum e în concediu la mare cu un copil nărăvaş, de trei ani după tine. Era doar o idee, că cine mai are timp de scris când e în vacanţă?! Dar mi-ar plăcea să pot pastra astfel amintirile din prima vacanţă la mare a fiului meu.

Pănă la urma cred că doar aparatul foto va fi cel ce va înregistra acest jurnal de primă vacanţă din viaţa lui şi de care nu ştiu dacă îşi va mai aduce aminte când va fi mai mare. Oricum e foarte entuziasmat pentru că va merge mai mult cu maşina, pentru că va trece Dunarea cu bacul şi că îşi va pune colacul când va înota în mare. Ma rog, el e entuziasmat dar eu ma gândesc dacă îşi dă el seama acum cum e de fapt marea şi ce înseamnă valuri sau nisip deci mă aştept ca să nu fie prieten cu marea şi nisipul din prima.

Aşa că, dacă de la sfârşiul săptămânii viitoare nu mai postez nimic să ştiţi că sunt în vacanţă, la malul mării cu o carte bună în mână. Asta dacă nu cumva mă hotărăsc totuşi, în ultimul moment să fiu şi eu la modă şi să vă ţin la curent, pe pagina de Facebook macar, cu aventurile unei primei vacanţe la mare… în trei.

sursa foto: kudika.ro

Advertisements

4 thoughts on “Vacanta pe… Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s