Cum sa amenajezi un dormitor romantic?

lenjeriiEste dormitorul cea mai importantă încăpere din locuinţa noastră? Discuţiile pot fi numeroase în funcţie de argumentele care se pot aduce. Eu de exemplu, mă gândesc că da, dormitorul este încăperea cea mai importantă, măcar din punctul de vedere al timpului petrecut acolo. La urma urmei, din cele 24 de ore ale unei zile, opt pe puţin, le petrecem în dormitor. De ce opt? Pentru că atât ar trebui să fie numărul orelor de somn pentru ca să putem spune că, din acest punct de vedere, avem un stil de viaţă sănătos.

Dar dormitorul nu este numai locul în care punem obosiţi capul pe pernă, pentru a ne odihni după o zi stresanta la muncă şi chiar acasă. Este şi locul în care pur şi simplu ne refugiem pentru a citi o carte, a asculta o muzică bună, relaxantă înainte de culcare, sau… locul în care ne petrecem, de ce să nu recunoaştem, nopţile romantice. Prin urmare el trebuie să fie şi amenajat corespunzător, adică atmosfera sugerată de amenajarea acestuia să fie care să îmbie la relaxare şi romantism.

Specialiştii în amenajări interioare, dar şi psihologii ne sfătuiesc să eliminăm din dormitor toate acele lucruri care ne-ar putea determina să facem altceva, în afară de relaxare şi somn, de exemplu calculatorul, sau consolele pentru jocuri video (de tipul Playstation, Xbox sau cum s-or mai fi chemând, în funcţie de producător). O curăţenie a încăperii este absolut necesară pentru crearea unui mediu sănătos, atât la figurat cât şi la propriu, aerul curat fiind o necesitate a unui somn odihnitor.

Pentru crearea unei atmosfere romantice se recomandă utilizarea de lenjerii de pat frumoase, care să se asorteze cu culorile pereţilor şi mobilei, sau să se asorteze cu… ocazia specială, care se cere a fi sărbătorită în dormitor. Pentru Ziua Îndrăgostiţilor de exemplu, ne putem gândi la lenjeriile de culoare roşie, care să aducă un plus de senzualitate şi pasiune locului. Dar şi cele de culoare roz s-ar putea preta unor astfel de ocazii. Pernuţele decorative pot să aducă şi ele un aer de romantism, dacă sunt pufoase şi moi. Dar aici gusturile pot fi diferite, unii preferând chiar pe cele mai rigide, mai ferme şi cum gusturile nu se discută…

Lumânările parfumate sunt un alt ingredient al unei atmosfere romantice, aromele acestora alese după preferinţele fiecăruia reuşind să relaxaze trupurile şi să creeze o atmosferă de vis. De asemenea lumina lumânărilor poate să contribuie la accentuarea atmosferei romantice din dormitor şi poate înlocui cu succes becurile. Şi în acest caz gusturile sunt diverse şi nu se discută. O precauţie este necesară la utilizarea lumânărilor, pentru a evita un incendiu. Mai există şi elemente decorative cu led-uri, care pot să aibă diferite forme şi culori, şi cred că ştiţi deja că… gusturile nu se discută, dar efectul romantic poate fi spectaculos. Cui nu i-ar plăcea o inimiară roşie din luminiţe discrete?

Florile pot să aibă şi ele rolul lor în crearea unui dormitor desprins din paradis. Petalele de trandafir ne vin imediat în minte, dar şi alte flori, cum ar fi cele de câmp, pot să întregească decorul unui dormitor frumos, care să reprezinte nu numai o încăpere a casei noastre.

Dar parcă era vorba că mergem în dormitor ca să dormim… 😉

Voi ce idei mai aveţi pentru a-l decora?

Advertisements

2 thoughts on “Cum sa amenajezi un dormitor romantic?

  1. Eu remarcam zilele trecute ca in dormitor intru strict ca sa dorm si ca sa ma imbrac, ba nici macar atat, pentru ca ma imbrac imi baie, doar ca sa-mi aleg hainele. Cred ca cel mai mult stau in camera e zi, apoi in bucatarie.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s