Amor la Paris – Juliette Sobanet (recenzie)

amor la parisAmor la Paris“, cartea scrisă de scriitoarea franceză Juliette Sobanet este încă una dintre cărţile pe care le recomand ca lectură de vară, de vacanţă. Este vorba despre o romantică şi mai puţin obişnuită poveste de dragoste în oraşul iubirii şi care are ca eroină principală pe tânăra şi plina de viaţă Charlotte Summers, o americană iubitoare a limbii lui Balzac care îşi doreşte să devină profesoară de franceză nu acasa la ea, în SUA ci tocmai în îndepărtata Franţă.

Iniţial povestea începe în SUA descriind povestea de dragoste pe care o trăieşte Charlotte cu logodnicul sau împreună cu care trebuie să plece la Paris pentru a trăi acolo o bună bucată de vreme. Charlotte pentru a studia limba franceza la Sorbona iar logodnicul ei pentru afaceri. Toate bune şi frumoase până când, Charlotte află, cu două zile înainte de plecare, că iubirea vieţii ei, bărbatul cu care urma să se căsătorească, o înşeala pe ascuns cu o voluptoasă roşcata cunoscută pe un site de dating.

Cu inima frântă, Charlotte decide să se despartă de el şi îşi ia inima în dinti să plece singură la Paris pentru a-şi îndeplini visul, acela de a deveni profesoară de franceză. Goleşte contul comun, îşi face bagajele şi pleacă la Paris, înscriindu-se ca studentă la Sorbona. Înainte de asta îşi deschide un blog anonim pe care intentionează să scrie sfaturi pentru femeile care au trecut sau trec prin acelaşi tip de dezamăgire amoroasă ca şi ea, sfătuidu-le să îşi trăiască viaţa ca şi cum ar fi… bărbaţi. Mai exact să “sară” din pat în pat fără nici o implicare emoţională.

Charlotte fuge de dragoste şi implicare într-o relaţie şi îşi doreşte doar să se distreze aşa cum se distrează un barbat însă … trăieşte la Paris, un oraş plin de francezi sexy şi galanţi şi oricât ar încerca ea să nege implicarea sentimentală sfârseşte prin a se îndrăgosti.

Deşi o recomand ca lectură de vacanţă, deşi în carte toate personajele “arată” ca de pe coperta unei reviste de modă cartea nu este una “siropoasă” ci din contra una pe cât se poate de realistă şi care te face să îţi pui şi câteva întrebări. Ce femeie nu a fost dezamăgită în dragoste? Ce femeie nu ar încerca să se răzbune pe bărbatul care a părăsit-o sau mai bine spus pe toţi bărbaţii din lume după ce unul i-a frânt inima? Ce femeie nu ar fi tentată să dea sfaturi, fie că scrie pe un blog sau nu, după ce a fost înşelată. Sau poate ar trebui să va întreb mai întâi dacă aţi suferit din dragoste şi apoi aţi încercat să vă sfătuiţi amicele să nu se mai îndrăgostească niciodată pentru că nu merită să mai investească în acest sentiment nobil şi dacă aţi gândit că instituţia căsătoriei nu mai este pentru voi. Sau că bărbaţii sunt nişte “…” (completaţi voi punctele de suspensie) sau dacă aţi încercat să vă răzbunaţi pe “fostul”. Ca în final, după atâta zbucium sufletesc să fi ajuns voi înşivă să vă îndrăgosţiţi “lulea” şi nu numai atât, să vă şi găsiţi dragostea vieţii, omul lăngă care să vă petreceţi tot restul zilelor 🙂

Amor la Paris” sau “Dragoste şi ciocolată în oraşul iubirii” cum mai este subintitulat romanul scris de Juliette Sobanet este o poveste plină de rasturnari de situaţii, de dragoste, de romantism, dar şi o lectură din care avem ce învăţa împreună cu personajul principal, Charlotte Summers.

Cartea a apărut la editura Leda, în anul 2014, are 322 de pagini şi poate fi comandată de la marile librării online la preţuri de multe ori în ofertă.

O poti comanda la pret redus de pe elefant.ro, uneori chiar si cu 50% reducere 😉

Lectură plăcută să aveţi!

Advertisements

One thought on “Amor la Paris – Juliette Sobanet (recenzie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s