Lampa din cristale de sare

lampa din cristale de sarePoate că mulţi dintre voi aţi auzit despre beneficiile pe care prezenţa unei lămpi din cristale de sare o are asupra sănătăţii organismului nostru şi aţi văzut astfel de lămpi în magazinele naturiste. Însă cred că sunt multe persoane care nu ştiu despre aceste beneficii. Chiar eu însămi nu ştiam, până când nu am început să mă documentez, în scopul scrierii acestui articol.

Am tot văzut lămpi de acest gen prin magazine, sau atunci când am fost la Sovata şi am vizitat şi salina de la Praid, aflată în zonă, dar din păcate nu mi-am cumpărat una. Acum parcă îmi pare rău, pentru că îmi dau seama că este o achiziţie care merită făcută, din mai multe motive.

O sa vă întrebaţi în primul rând cum poate să ajute o astfel de lampă din cristale de sare, cum funcţionează ea, pe ce principii ale fizicii şi chimiei. E simplu: cristalul de sare de este încalzit uşor cu ajutorul unui bec de putere mică (12-15 watt) şi eliberează în aer ioni negativi care elimină ionii pozitivi existenţi în atmosferă şi care provin din poluare, praf, polen, emisiile aparatelor electrocasnice si electronice, parul de animale, etc.  Diverse studii ştiinţifice au arătat că acest tip de lampă din cristale de sare produce o creştere a numărul de ioni negativi eliberaţi în aerul din locuinţă. Astfel, sarea din care este făcut corpul lămpii:

– atrage umiditatea din aer (se ştie că sarea are puternice proprietăţi higroscopice)

– leagă ionii pozitivi din atmosferă de ionii negativi existenţi

– ajută la neutralizarea “poluării electronice” (electrosmog) din aer şi reduce alergenii şi substanţele iritante din compoziţia acestuia, îmbunătăţind deci calitatea aerului

– oferă prin aceste efecte şi prin lumina plăcută, o atmosferă intimă şi relaxantă.

Atmosfera din casele noastre este din păcate poluată, fie de emisiile aparatelor electronice şi eletrocasnice, fie de fumul de ţigară şi de alte substanţe iritante şi poluante. Ei bine, acest tip de lampă din cristale de sare, prin faptul că emite ioni negativi, ajută tocmai la înlăturarea acestor poluanţi iar o lampă de 2,5-5 kg este suficientă pentru o încăpere de 15-25 metri pătraţi.

Diverse studii ştiinţifice au arătat că acest tip de lampă din cristale de sare produce o creştere a numărul de ioni negativi eliberaţi în aerul din locuinţă insa aceasta este recomandată în general de către cei ce practică medicina holistică sau terapiile alternative pentru tratarea  unor boli cum ar fi:

 • astmul bronsic
 • infectiile respiratorii ca: faringita, angina, traheo-bronsita, etc
 • sinuzita
 • amigdalita
 • diverse tipuri de alergii
 • insuficienta respiratorie restrictiva
 • nevroza
 • starile de oboseala si stres
 • elimina tulburarile de somn sau concentrare

Lămpile din cristale de sare le puteţi găsi nu numai în locurile în care sunt saline, cum ar fi Slănic Moldova sau Praid ci le puteţi comanda direct de pe net, din magazinele naturiste online la preţuri de multe ori foarte avantajoase.

Voi aţi folosit lampa din cristale de sare? Ce părere aveţi despre ea? V-a ajutat?

Advertisements

6 thoughts on “Lampa din cristale de sare

 1. Am avut si eu o lampa de sare, o cumparasem de la salina de la Targu Ocna, dar din pacate s-a spart si de atunci tot zic sa imi iau alta, dar n-am mai ajuns pe la nicio salina. E bine de stiu ca se pot comanda online.

  Like

 2. puteti gasi aici: […] lampi de sare din praid […]puteti suna la numerele de telefon afisate in pagina de contact pentru mai multe detalii.

  spor,

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s