Vesti bune pentru “Prima Casa”

prima casa

Stiu că toată lumea se gândeşte acum la concedii, la plecatul la mare sau la munte, la soare, la relaxare. Dar nu puteam să ţin informaţia doar pentru mine. Aşa că printre atâtea articole care au ca subiect vacanţa să mai strecurăm şi unul util celor ce visează să aibă propria lor casă. Despre ce este vorba?

Am aflat zilele astea o informatie care e posibil să fie utilă multora dintre voi. Începând cu data de 9 iulie 2014, deci de săptămâna trecută, toţi cei ce au solicitat achiziţia unui apartament nou solicitând un credit prin programul “Prima casă” (garantat de FNGCIMM) au posibilitatea să urmărească, stadiul aprobării garantării prin intermediul paginii de internet a Fondului.

Acum puteţi, deci, verifica aprobare credit Prima Casa şi online cu ajutorul aplicaţiei puse la dispoziţie de Fondul Naţional de Garantare (FNGCIMM). Prin această aplicaţie fiecare beneficiar poate urmări situaţia dosarului său în procedura de aprobare a garanţiei pentru credit. 

Concret, se poate afla momentul în care dosarul este transmis de la banca unde a fost depus la FNGCIMM, apoi momentul în care acesta este preluat şi intra în lucru, stadiile în care acesta se află, respectiv aprobarea sau respingerea lui dar şi momentul în care contractul este semnat şi apoi transmis băncii creditoare.

Anul acesta, plafonul total disponibil pentru achiziţia de case prin intermediul proiectului “Prima Casă” este de 431 milioane de euro, excluzând banii special alocaţi pentru locuinţele construite prin ANL. Cu alte cuvinte se pot achizitiona, din banii aceştia în jur de 12.000 de locuinţe dacă e să se ia în considerare valoarea medie a unei finanţări acordate anterior prin intermediul acestui proiect. Suma nu este mare din pacate ci reprezinta doar jumătate din cea alocată pentru acelaşi proiect anul trecut. În plus e bine de ştiut faptul că în acest an garanţiile vor fi acordate şi plătite doar în moneda noastră naţională şi că plafonl poate fi suplimentat, ca şi în anii din urmă, dacă se epuizează suma alocată iniţial.

Sper să vă fie de folos aceste informaţii şi să vă realizaţi anul acesta visul de a avea propria casă. 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s