Ce sisteme de supraveghere video sa alegi?

camera_supraveghereOrice parinte se gandeste la binele si siguranta copiilor. Este un lucru normal care vine, cred in primul rand din instinct. Si orice parinte, la un moment dat va trebui sa se desprinda de copilul lui (sau invers) dar in acelasi timp sa se asigure ca acesta este pe maini bune. Din pacate in ultimul timp se tot aude despre cazuri de copii care au fost abuzati sau prost tratati lasati fiind in ingrijirea unei bone sau chiar si sub supravegherea unor persoane calificate care poarta fara cinste numele de educatori.

Daca in cazul gradinitei nu prea ai ce face pana in momentul in care afli ce s-a intamplat si poti lua masuri retragandu-ti copilul de acolo, in cazul angajarii unei bone care sa aiba grija de el exista solutii: implementarea in casa de sisteme de supraveghere video.

Ma numar printre parintii norocosi care nu au avut nevoie de o bona pana acum insa daca as fi avut sau daca as avea sincera sa fiu as fi mai linistita daca as avea instalate in casa si niste camere de supraveghere.

Iata deci, in continuare cateva informatii despre sistemele de supraveghere video care sper sa va fie de ajutor.

Tipuri de sisteme de supraveghere video

Exista doua mari categorii de sisteme de supraveghere video:

  • sisteme de supraveghere video bazate pe calculator (PC based)
  • sisteme de supraveghere video bazate pe DVR (Hardware Based)

ambele cu avantajele si dezavantajele lor.

Avantaje/dezavantaje sisteme de supraveghere video

Sistemul de supraveghere video bazat pe calculator presupune existenta unui calculator si a unei placi de captura, un hardisk de 80 G fiind de cel mai multe ori suficient. Imaginile pot si nu numai stocate ci si vizionate live prin intermediul internetului. Iar in momentul in care hard-ul se umple sistemul este “instruit” sa stearga automat din inregistrarile vechi si sa continue inregistrarea.

Sistemul de supraveghere bazat pe DVR presupune existena unui aparat DVR, care inlocuieste calculatorul si care este conceput special doar pentru a inregistra imaginile video care sunt apoi vizionate cu ajutorul unui televizor obisnuit sau al unui monitor analog. Ca si in primul caz imaginile se pot urmari live prin intermediul internetului sau stoca pentru o vizionare ulterioara

Acesta are avantajul ca permite capturarea de imagini cu o claritate mai mare decat a celui PC Based, este usor de folosit, avand un meniu de operare asemanator cu cel al unui televizor.

In cazul ambelor sisteme de supraveghere exista optiuni de setare a timpilor de inregistrare, de pornire doar la detectie de miscare sau pe anumite intervale orare.

Sistemul de supraveghere PC Based are dezavantajul ca “scoate” din uz calculatorul in sensul ca acesta nu va putea sa fie folosit si la altceva decat la inregistrarea imaginilor preluate de la camerele de supraveghere. Datorita folosirii intensive de catre sistem placa de baza risca sa se blocheze.

Preturile acestora variaza in functie de cerintele clientului, de numarul de camere ale sa fie instalat sau de complexitatea sistemului pentru care se opteaza. Cele mai vandute sunt insa cele bazate pe DVR care desi sunt mai scumpe decat unsistem PC based sunt mult mai stabile.

Voi ati opta sa folositi un sistem de supraveghere video daca ati vrea sa angajati si o bona pentru a sta cu copilul vostru?

Advertisements

2 thoughts on “Ce sisteme de supraveghere video sa alegi?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s