La munte sau la mare?

piatra_neamt

Unde mergem în vacanţă? La munte sau la mare? Sau ce facem când într-o familie părerile sunt împărţite, fiecare cu preferinţele lui, unul vrea la mare şi celuilalt i-ar plăcea la munte. Cel puţin la noi în familie aşa e. Deşi stăm într-o zonă subcarpatică, eu prefer o vacanţă tot la munte. Îmi place răcoarea, sau altfel spus căldura răcoroasă a aerului de munte dar şi puritatea acestuia. Soţului meu îi place marea, soarele puternic şi căldura insuportabilă (pentru mine) de acolo.

Aşa că dacă m-aţi întreba pe mine unde v-aş sfătui să mergeţi în vacanţă v-aş sugera să veniţi la munte şi chiar v-aş recomanda zona în care stau, mai exact o vacanţă în judeţul Neamţ despre ale cărui obiective turistice, mănăstiri, am tot scris pe blog pentru că am fost şi ne-am bucurat de ele.

V-am spus că dacă ar fi să veniţi în zonă şi puteţi să vă cazaţi în hotelurile (intra aici pentru detalii despre hotel) sau pensiunile de pe lângă, sau din, Piatra Neamt şi puteţi face excursii mici, de o zi, în tot judeţul bucurându-vă astfel de o mulţime de locuri superbe.

Zona Neamţului are cea mai mare densitate de biserici şi aşezăminte monahale din Europa şi puteţi să mergeţi spre Bicaz, la mănăstirile Bistriţa, Bisericani, Pângăraţi sau mai departe spre muntele Ceahlău la mănăstirile Petru Vodă, Patin, Durău. Sau să porniţi spre zona Roman – Târgu-Neamt şi să poposiţi mănăstirele Almaş, Horaiţa, Horăicioara sau mai departe la Sihla, Sihăstria,  Agapia, Voroneţ sau Mănăstirea Neamţlui. 

Iar dacă vreţi să vă relaxaţi în oraş puteţi să faceţi o plimbare cu telegondola sau să vă bucuraţi de razele soarelui în complexul de relaxare şi agrement “Peste Vale” care are bazin olimpic, teren de minifotbal cu gazon, terase, restaurante, spaţii de joacă pentru copii etc.

V-am convins să veniţi în zona mea? Acum să văd cine mă convinge să merg la mare?! A încercat soţul meu să facă asta tentându-mă cu nişte informaţii despre Mamaia găsite pe comunicatedepresa.ro. Da, cred că e frumos la Mamaia pentru că nu degeaba a câştigat, în 2012 titlul de “Cea mai fashion şi dinamică staţiune” şi se compara chiar cu vestitul Monte Carlo. Cluburi de noapte, muzică de calitate, băuturi fine şi fete frumoase au făcut din Mamaia o staţiune de cinci stele. Doar că nu cred să fie genul de staţiune potrivită pentru un cuplu cu un copil 😉

Aşa că fiecare va rămâne la visul lui iar alegerea va fi făcută din perspectiva nevoilor celui mic: un pic de soare, un pic de apă, joacă, bucurie. Deci, ce să aleg, mare sau munte? Voi ce sfat îmi daţi? 🙂

Advertisements

One thought on “La munte sau la mare?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s