Cum poti sa cresti libidoul in mod natural

sarut libidoDefinit de psihanalişti ca fiind dorinţa satisfacerii instictului sexual, libidoul este un termen despre care pe vremuri nu se discuta prea mult mai ales cand vine vorba de femei. Însă, dorinţa sexuală este un sentiment natural atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei şi nu trebuie neglijat nici acest aspect al vieţii. Dorinţele sexuale la femei sunt de-a lungul vieţii schimbătoare şi pot fluctua în funcţie de mulţi factori: sfărşitul sau început unei relaţii, etape majore ale vieţii (sarcină, menopauză), starea generală de sănătate, unele medicamente luate, etc.

Totuşi, ce soluţii ar putea exista pentru a echilibra libidoul şi pentru a avea o viaţă sexuală satisfăcătoare? Unii s-ar putea duce cu gândul la un tratament medicamentos pe bază de hormoni. Alţii ar recomanda o vizită la un sex-shop. Există însă şi soluţii la care poate nu v-aţi gândit pănă acum. Iată câteva dintre ele:

1. suplimentele cu colină şi Vitamina B5 pot îmbunătăţii apetitul sexual deoarece neurotransmiţătorii care trimit mesajul sexual, atât în ce priveşte femeile cât şi bărbaţii, este acetilcolina (ACH) al cărei nivel creşte atunci când este suplimentată cantitatea de colină (1000-3000 mg) şi vitamina B5 (500-1500 mg) din corp;

2 activitatea fizică este un alt mod prin care se poate creşte libidoul. Studiile au arătat, de exemplu, că bărbaţii care fac multă mişcare au un risc scăzut de apariţie a disfuncţiilor sexuale. Un timp minim de 60-90 de minute pe zi ar fi perfect pentru îmbunătăţirea acestuia;

3. Îmbunătătirea modului de alimentaţie poate avea consecinţe pozitive. Ideal ar fi ca aceasta să se facă în funcţie de nevoile nutriţionale specifice propriului tip de metabolism şi care furnizează dozele corecte de macronutienţi (grăsimi, proteine, carbohidraţi), necesari functionării optime a organismului;

4. reglarea nivelului optim de vitamina D, care este implicată în metabolismul creierului şi de insulină din corp. Nivelul ridicat de zahăr din sange poate să deregleze genele care controleaza hormonii sexuali.

5. controlul somnului. Lipsa odihnei corespunzatoare va secătui organismul de energie şi va îl va forţa să îşi împartă resursele energetice

6. ambianţa joacă şi ea un rol important în ridicarea nivelului apetitului sexual. Este bine ca în dormitor să nu existe televizor, cărţile pe care le ai pe lista de citit şi orice altceva ce ar putea distrage atenţia. Se poate crea însă o atmosfera romantică folosindu-se lumânări parfumate, sau uleiuri aromate, lumină difuza de culoare în tonuri calde, muzica romantică, etc

7. suplimente din plante. Unele plante sunt considerate afrodisiace naturale deci e bine să fie luată în considerare şi administrarea acestora. Acţiunea ginsengul (Siberian Gingeng), de exemplu, este comparabilă cu cea a faimoasei pastile Viagra, ambele acţionând prin mărirea cantităţii de oxid nitric din organism. Tot în acest fel acţionează şi administrarea de L-Arginină, un alt supliment care se poate lua pentru stimularea creşterii apetitului sexual. Pe listă mai sunt Ginkgo, Black Cohosh, Macca, Vitex, etc.

Voi ce alte soluţii naturale mai ştiţi şi care ar putea ajuta în această situaţie?

surse: webmd.com. mercola.com 

 

 

Advertisements

6 thoughts on “Cum poti sa cresti libidoul in mod natural

 1. Pentru crestrea libidoului conteaza foarte sa te cunosti si sa te accepti asa cum esti. Niste carti care sa te ajute sa iti ameliorezi relatia afectiva, emotionala si comunicarea cu sotul sau partenerul tau sunt deasemenea importante. Daca nu sunt suficiente cartile, problemele de cuplu fiind prea subtile , sunt utile niste cursuri, niste sedinte face to face cu diversi terapeuti. Compatibilitatea emotioanala dar si propriul echilibru interior care de mullte ori trebuie obtinut prin efort si munca sustinuta cu tine insuti, conteaza foarte mult cand vorbim de libidou.

  Like

 2. O parere pozitiva despre corpul tau este esentiala! Nu exista viata sexuala satisfacatoare daca tu nu esti ok cu tine goala. E esential si pentru el acest lucru. E esential sa nu te cramponezi de anumite defecte si mai ales sa nu crezi ca sex se face doar noapte cu plapuma pe cap si in pozitia misionarului.
  Poti sa faci sex ft bun cu cineva dar sa nu faci vreodata dragoste. Aici intervine emotia, sentimentul de intimitate si cand nu faci sex.
  O dieta bogata in legume, fructe si peste este foarte buna pentru corp si pentru libidou. Activitatea fizica te face mai apt pentru efort si iti da incredere in tine.
  Vitaminele le poti lua din alimentatie fara nici o problema.
  Atentie insa la pastilele (inclusiv anticonceptionale) care pot afecta “cheful”. Vorbiti cu medicul vostru sa gaseasca altele (nu toate au acest inconvenient)
  Si nu uita , a sta la o greutate NORMALA e , de asemenea, esential. (din multe puncte de vedere). Da, am citit prea mult pe tema asta :))))

  Like

   1. Adevarat, e bine sa citesti (beletristica si nu doar…) . sa mai mentionez ca daca e relatia e pe duca, se simte prima si prima data in calitatea sexului?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s