Frumusetea sta in detalii

frumosCe ziceţi, este adevărat? Stă frumuseţea în detalii? Am găsit afirmaţia asta, întâmplător, pe un site, “unghii false Bucuresti“, şi mi-a atras atenţia, m-a făcut să mă gândesc că ]ntr-un fel, e adevarăt. Frumuseţea, şi mă refer acum la cea exterioara, cred că stă în detalii.

Că veni vorba de frumuseţe, mi-am adus aminte acum ceva amuzant văzut zilele trecute pe Facebook. Erau două poze puse una lângă alta, pentru a putea fi comparate. În una era arătată o femeie tânără, de origine asiatica, nu prea frumoasă, şi în a doua, aceeaşi femeie, dar de data asta după ce îşi făcuse câteva operaţii estetice. Arăta perfect.

Sprâncenele, conturul buzelor, pomeţii, chiar şi dantura, erau modificate şi o făceau să arate total diferit de cum fusese înainte. Genul de frumuseţe asiatica care te lăsa fără cuvinte. Amuzantă era însă întrebarea, pusă retoric sub acele două poze: oare cu cine va semăna copilul ei? 🙂

Da, bună întrebare şi care te face să zâmbeşti amuzat dar totuşi cu o umbră de tristeţe. Ne putem schimba înfăţişarea, aparenţa, însă genele rămân asa cum sunt ele. Frumuseţea îţi va aparţine doar ţie, însă mai departe vei transmite, genetic, tot aspectul tău exterior “conţinut în gene”.

Însă, oricum ar fi, nu putem, femei fiind, să nu ne îngrijim de aspectul nostru exterior, să nu ne dorim să arătam mai frumoase. Şi atunci apelăm la diferite trucuri de frumuseţe. Trucuri mici, ştiute de toată lumea, cum sunt cele de a ascunde unele probleme ale tenului sau ale formei feţei cu ajutorul produselor de machiaj (corector, fond de ten, pudră, fard de obraz) pe care le folosim aproape zilnic.

Putem face chiar mai mult de atât. Să luăm de exemplu sprancenele. Se ştie că acestea joacă un rol important în aspectul general al feţei şi pot să facă fizionomia să arate mai plăcut sau din contra, să dezavantajeze. Astfel forma acestora poate fi corectată prin pensare, pot fi apoi scoase în evidenţă prin conturarea acestora cu ajutorul creioanelor special făcute pentru aşa ceva sau chiar… tatuate permanent. Tatuajul sprâncenelor este perfect pentru sprâncenele care cresc neregulat sau întrerupt ori, şi mai rau, pentru cele ce lipsesc în totalitate dar şi pentru persoanele care doresc să îşi intensifice astfel privirea.

Buzele, pot fi şi ele tatuate mai ales dacă vă doriţi nişte buze mai mari, mai senzuale sau cu o culoare mai intensă. Şi chiar şi conturul ochilor poate fi tatuat. Scăpaţi astfel de grija dermatografului sau tuşului pentru pleoape care poate să curgă atunci cand mergeţi la saună, la piscină, sau la fitnes. Acest tip de tatuaj este potrivit pentru o privire intensă şi senzuală pe care să o aveţi în orice moment al zilei. Se pot alege, în funcţie de gusturile fiecăruia, dar şi de forma ochilor sau a feţei, între contururi fine, delicate şi romantice sau chiar mai pronunţate, dramatice.

Din câte am înţeles eu, tatuarea se face de obicei într-o şedinţă, maxim două, la un inteval de 2-8 săptămâni de la prima procedură. De cele mai multe ori, saloanele cosmetice oferă a doua şedinta gratuit. Se folosesc instrumente sterilizate şi desigilate în faţa clientului înaintea începerii procedurii de tatuare iar aparatele folosite precum şi produsele sunt profesioniste

Aşa că, doamnelor, cu atâtea facilităţi cum să nu fim tentate să ne schimbă aspectul exterior şi să încercăm să devenim mai frumoase. 😉

sursa foto: kudika.ro

2 thoughts on “Frumusetea sta in detalii

  1. frumos articol !
    apropo de gene…citisem la un moment dat ca undeva in China un barbat si-a dat sotia in judecata , ptr ca dupa ce i-a crescut un pic copilul , care era urat din cale-afara si nu semana cu nimeni , a descoperit ca frumoasa lui sotie nu era tocmai frumoasa inainte sa apeleze la operatii estetice …barbatul s-a simtit inselat si….acum vroia razbunare :-)) ( cine nu s-ar simti !? ) :-))) Eu personal cred in artificiile de infrumusetare noninvazive , ce tin de ingrijire de fapt …operatiile estetice , doar in cazuri absolut necesare ! Imi place cochetaria asta, de-a merge la salon…sa ne facem unghiutele, sa ne coafam, epilam..ne mai relaxam si noi , in plus ..cel mai indicat e sa te lasi pe mana unui profesionist , ca altfel risti sa gafezi rau :-)))) Nu mai povestesc acum 😀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s