Incepe Bookfest 2014

bookfestProbabil ca ati auzit in anii din urma despre Festivalul International de Carte Bookfest. Anul acesta, cel mai important salon de carte din Romania, de altfel singurul eveniment al industriei noastre editoriale care are un rasunet international, se desfasoara anul acesta in perioada 28 mai- 1 iunie, la Romexpo.

Invitatul de onoare este, in acest an Polonia, ocazie cu care este invitata, printre altii si Danuta Walesa, nimeni alta decat sotia liderului Solidaritatii din Polonia si fost presedinte al acestei tari. Dana Walesa va vorbi despre volumul sau autobiografic, intitulat, “Visuri si taine”.

La festival vor fi prezente 200 de edituri si zeci de personalitati culturale printre care: Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Neagu Djuvara, Horia-Roman Patapievici, Norman Manea,  Lucian Boia, Dan C. Mihăilescu, Oana Pellea, Aurora Liiceanu, Ioana Pârvulescu, etc

Vor fi de asemenea si multe lansari de carte printre care: “Monologurile neîmplinirii” de George Banu, “Texte care n-au folosit la nimic” de Alex. Ștefănescu, “Alti postmoderni” de Ioan Bogdan Lefter,o ediție ilustrată din “Civilizaţii şi tipare istorice” de Neagu Djuvara, etc

Vor fi lansate si volume de debut, vor avea loc dezbateri, colocvii, evenimente interactive, proiectii, lansari de carte pentru copii si adolescenti, ateliere de desen, etc.

Pe durata festivalului accesul va fi gratuit, iar programul este urmatorul:

  • joi, 29 mai: 10:00-20:00;
  • vineri, 30 mai: 10:00-21:00;
  • sâmbătă, 31 mai: 10:00-21:00;
  • duminică, 1 iunie: 10:00-20:00.

Nu ratati acest eveniment, daca aveti ocazia!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s