Ce cadou ii facem copilului?

mickeyCe cadou să-i fac copilului? Oare ce i-ar plăcea lui mai mult, ce şi-ar dori? Oare ce i-ar fi mai folositor în educaţia lui? Cred că astea sunt întrebări care ne frământă, pe noi părinţii, cu fiecare ocazie când ar trebui să facem cadouri copiilor noştri, fie că e ziua lor de naştere, ziua numelui, 1 iunie, etc.

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar pe mine una mă frămâtă întrebările astea şi găsesc greu un răspuns la ele. Adică eu aş vrea multe. Aş vrea ca ceea ce îi fac cadou să îi placă, să fie exact ce îşi doreşte dar să îi şi fie util în educaţia lui. Cam greu de găsit ceva care să îndeplinească toate aceste condiţii. Însă posibilităţi, variante ar fi.

De exemplu mie îmi plac mult cărţile, lectura, şi încerc să îl educ şi pe el, de mic să le iubească la rândul lui aşa că, de fiecare dată când am ocazia îi fac cadou şi o carte mica. Şi pe cât posibil o aleg în aşa fel încât să îl atragă. Am cumparat, recunosc, şi cărţi care nu i-au plăcut. Ori pentru că nu erau pentru vârsta lui, ori nu erau pe gustul lui.

Pentru acest 1 iunie i-am comandat deja câteva cărţi de colorat cu Tom si Jerry. Asta e ultima lui descoperire. Mă refer la simpaticii şi celebri Tom şi Jerry. Cărţile de colorat le-a descoperit mai de mult însă nu prea ştie el încă să le coloreze cum trebuie. Dar exerseaza :). Aşa că prin cărţi am găsit o soluţie care să îmbine două dintre criteriile în functie de care îi aleg cadourile: ceva ce să îi placă lui dar să fie şi util şi educativ.

Însă ştiu că îşi doreste mult un plus cu Mickey Mouse. V-am mai povestit eu că e mare fan Mickey Mouse. Aşa că m-am apucat să caut promotii 1 iunie prin magazinele online. Îmi e mai uşor să comand de pe net. Cel puţin când e vorba de cărţi unde reducerile sunt mult mai mari decât la librăriile clasice. Aşa că am zis că şi în ce priveşte pluşurile să caut tot pe net. Am găsit eu ceva drăguţ, adică un Mickey Mouse simpatic. În acelaşi timp am văzut şi alte jucării drăguţe. Şi cum încă sunt în etapa de cautări nu am facut comanda. Norocul meu. Pentru că aseară mi-a spus că o vrea pe… Minnie Mouse. 🙂

Astazi poate îmi va spune că îl vrea pe Donald Duck :). Şi cu siguranţă i-ar plăcea să primească un avion, o maşină, o locomotivă sau un elicopter. Ei, vrea el multe, ca orice copil, dar eu una nu sunt convinsă că o jucărie de plus îi poate fi de folos cu ceva aşa că o să rămân, cred, la criterii mele de alegere a cadourilor.

Că veni vorba, voi cum vă descurcaţi când e vorba de a le cumpara un cadou copiilor voştri?

Advertisements

One thought on “Ce cadou ii facem copilului?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s