Cum tundem gazonul?

gazon

Să nu credeţi cumva că visez doar la a avea o baie frumoasă c cea despre care v-am vorbit săptămâna trecută. Visele mele în ce priveşte amenajarea casei sunt mari şi depăşesc chiar graniţele acesteia. Că doar dacă stau la casă, trebuie să fie şi un spaţiu frumos amenajat, cu iarbă verde şi locuri de joacă pentru copil şi de relaxare pentru adulţi. Acum că vine căldura, mai ales, prind tare bine aceste amenajări făcute pe lângă casă. Aşa că visul meu începe cu… amenajarea gazonului. 🙂

Îmi doresc un gazon aşa, ca în filme, perfect. Însă acesta trebuie şi el întreţinut şi îngrijit, aşa că până la a-l avea m-am interesat ce ar trebui să fac pentru ca acesta să fie sănătos şi frumos. Iată mai jos câteva idei pe care le-am reţinut din navigările mele de pe net.

Pentru a avea un gazon frumos se zice că cea mai importantă este partea cu tunsul acestuia, operaţiune care trebuie făcuă în mod regulat şi corect. În mod normal, gazonul se tunde cam o dată pe săptămână, însă, pe vreme caniculară sau spre sfârşitul verii acesta poate fi tuns doar o dată la două săptămâni.

În ce priveşte înălţimea lui, aceasta poate să varieze între 2,5 şi 6 cm dar aici contează foarte mult calitatea acestuia. Cu cât este mai bun calitativ, cu atât înălţimea lui va fi mai mică. Un gazon de calitate având doar între 2,5 şi 3 cm. Un alt lucru important de reţinut este faptul că un gazon nu se tunde mai mult de o treime din înălţimea totala a acestuia, o tundere incorectă putându-i dăuna.

Cred că ştiţi deja că un gazon se tunde cu ajutorul maşinii de tuns iarba. Pentru suprafete mai mici putem alege să folosim un aparat manual sau o maşină electrică iar pentru suprafeţe mari trebuie să apelăm la o maşină cu benzină.

Ei, şi acum vreau să vă spun ceva care mie mi s-a parut foarte interesant. Am aflat că există roboţi care tund iarba 😉 Aveţi mai jos, în imagine un model de robot de tuns iarba, marca Bosch, pe care l-am descoperit întâmplător pe site-ul www.insatermscule.ro. Mi-a plăcut mult ideea şi mai ales ce poate face acesta.

robot tuns iarba

Robotul este prevăzut cu un sistem Logicut care calculează o rută eficientă şi taie iarba în rânduri paralele, lucrează pe orice vreme, are funcţii de siguranţă pe toată suprafaţa, gestionează uşor pante cu o înclinare de până la 35%, este dotat cu multisenzori care selectează obstacolele şi le ocolesc şi este protejat împotriva furtului cu ajutorul unui cond PIN. Şi încă o chestie simpatică. Atunci când i se termină energia din acumulator, roboţelul se întoarce automat la sistemul de andocare.

Nu pare real? Pare ca face parte dintr-un film science fiction? Aşa mi s-a părut şi mie. Vă daţi seama ce bine ar fi să ai aşa un robot care să facă treaba în locul tău? Poţi să îţi vezi liniştit de treburile tale şi el îţi tunde gazonul şi nu oricum, ci la înălţimea corectă pentru ca acesta să se dezvolte sănătos.

Bună tare tehnica asta şi zău că îl trec pe lista de vise de realizat cândva 😉

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s