Ziua de lucru de sase ore – un vis?

goteborgCum ar fi ca ziua de lucru să aibă doar şase ore în loc de opt? Ar fi perfect, doar că, pare imposibil, nu? Ei bine, nu e chiar aşa. În Suedia, la Göteborg, se va testa un program de lucru de doar şase ore în loc de tradiţionalul standard de opt ore.

Scopul acestei modificări este să se creeze mai multe locuri de muncă şi să se aibă mai mulţi angajaţi sănătoşi. Aşa cel puţin declara, conform Le Monde, Mats Pilhem, vice­primarul Göteborgului şi membru al Par­tidului de Stânga, formaţiunea care a iniţiat acest proiect.

Autorităţile locale suedeze merg pe ideea că scăderea zilelor de concedii medicale precum şi a numărului de accidente profesionale va reuşi să compenseze o parte din investiţia respectivă care este estimată la 5-7 milioane de coroane adică 550.o00-770.000 de euro. Suma reprezintă costurile suplimentare cu personalul şi tarifele care sunt percepute pentru evaluarea datelor statistice de către un cercetător.

Sună frumos nu? Însă, să nu uităm că Göteborg, care are aproape 550.000 de locuitori în zona urbană şi un milion în zona metropolitană, este al doilea oraş ca mărime din Suedia, care, la rândul ei se numără printre ţările cu cel mai ridicat nivel de trai din Europa.

Pentru noi probabil va rămane doar un vis 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s