Cu gandul la Disneyland Paris

castel DisneylandDeşi suntem încă în plină primăvară, capricioasă ca de obicei, gândul îmi fuge la vacanţă. Normal, vacanţele trebuie planificate din timp. Măcar direcţia în care mergi să fie stabilită daca vrem o vacanţă ieftină.

Noi anul asta am vrea să mergem la mare. Aşa i-am promis celui mic şi în plus chiar ar fi bine să tragem o fugă pană acolo mai mult pentru sănătatea lui. Însa în secret eu visez la o altă destinaţie de vacanţă. E planuită doar în gând deocamdată pentru că nu îi pot promite deocandată că îl voi duce acolo. Este vorba de Franţa, mai exact faimosul Disneyland Paris.

Eu una nu ţin neapărat să văd Disneyland-ul însă mi-aş dori să îi pot oferi celui mic un pic din magia acestuia. A te “întâlni” faţă în faţă cu eroii tăi din desenele animate cred că este, pentru orice copil un lucru pe care şi-ar dori să i se întâmple. Iar cum cel mic al meu este fan înrăit Mickey Mouse cred că ar fi foarte încântat să “dea mâna” cu faimosul şoricel şi prietenii lui din “Clubul lui Mickey Mouse”.

Şi dacă nu ştiţi prea multe despre Disneyland Paris, să aflăm împreună că este vorba despre o staţiune de vacanţă şi recreere situată în Marne-la Vallee, un orasel situat în partea estică a Parisului, mai exact la 32 de km distanţă de centrul acestuia.

Disneyland Paris a fost înfiinţat în anul 1992, mai exact pe 12 aprilie, şi este al doilea parc deschis în afara Statelor Unite după mai puţin cunoscutul la noi, Tokyo Disney Resort. El este proprietatea unei companii publice franceze printre ai căror acţionari se numără Walt Disney Company şi prinţul saudit Alwaleed iar în prezent este cel mai vizitat loc de vacanţă din Franţa şi Europa. Mai exact vorbim despre aproximativ 12 milionae de vizitatori pe an!

Disneyland Paris

Deşi iniţial inaugurarea acestuia, mai exact a parcului numit Euro Disneyland a dat naştere la multe controverse, popularitatea (şi profitabilitatea) lui au dus, în timp la construirea unui al doilea parc, numit Walt Disney Studios Park. În prezent, Disneyland Paris cuprinde două parcuri tematice, un centru comercial şi de divertisment dar şi nu mai puţin de şapte hoteluri.

desene Disneyland

La Disneyland sunt enorm de multe atracţii şi mi-ar fi greu sa scriu acum despre ele. Poate nici nu ar avea farmec tocmai pentru că nu am fost acolo ca să vă pot povesti din experienta mea. Stiu doar, din ce am citit, că există, printre altele, chiar şi un spectacol în care eroul principal este nimeni altul decat Mickey Mouse şi în care acesta, împreună cu prietenii lui aprind lumânările în castelul Frumoasei din Pădurea Adormită. Ca să nu mai vorbesc despre faptul că toţi angajaţii sunt costumaţi în personajele din desenele animate marca studiourile Walt Disney. Frumos, nu?

Totuşi, să revin cu picioarele pe Pamânt. Dacă e să îl “întâlnească” cel mic pe Mickey Mouse nu trebuie să mă duc până în Franţa. Exista firme care organizează petreceri pentru copii cu animatori costumaţi în îndrăgitele personaje de desen animat. E mai greu la mine de găsit acest gen de firme dar dacă sunteţi din Bucureşti şi aveţi nevoie de o petrecere la care să fie şi Mickey Mouse prezent daţi un search pe google dupa cuvintele cheie “petrecere copii Bucuresti. Veţi vedea că sunt multe firme care se ocupă cu organizarea acestui gen de petreceri pentru copii şi care au animatori costumaţi in Mickey Mouse, Minnie Mouse sau alte personaje îndrăgite de desene animate.

Voi aţi vizitat Disneyland Paris? Ce parere v-a făcut? Aţi recomanda o vizită pe tărâmuri franceze de basm?

Advertisements

2 thoughts on “Cu gandul la Disneyland Paris

 1. Picioarele sunt pe pamint doar sufletul zboara…dar daca mai e un pic de speranta eu cred ca acest vis il poti duce pina la capat pt micutul tau….nici eu nu am crezut ca voi ajunge acolo dar ieri a venit supriza mare pt noi ,ca vom locui chiar in apropierea acestui parc magnific care te poate purta pe culmile basmelor….mi-asi dori din inima sa resuiti si chiar mi-asi dori sa ne intilnim sa ne cunoastem.Domnu sa faca o minune pt voi, va pup si multumim pt informatiile date despre acest loc

  Like

  1. 🙂 Cu placere
   Ce frumos cred ca trebuie sa fie sa locuiti chiar pe aproape de Disneyland 🙂
   Da, daca voi ajunge vreodata pe acolo sper sa ne intalnim si sa ne cunoastem 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s