Machiaj – produsele de baza

Machiajul mi se pare un lucru esential in viata unei femei si cred ca toate ar trebui sa stim sa stapanim tehnicile de baza macar pentru ocaziile speciale daca nu ne machiem in fiecare zi.

Insa, pana la a ajunge sa vorbim despre tehnici de machiaj in primul rand trebuie sa stim care sunt produsele de baza care nu ar trebui sa lipseasca din trusa de machiaj a oricarei femei indiferent de varsta:

1. Fond de ten. 

fond de ten

Pentru a avea o baza perfecta peste care sa aplicam mai apoi alte produse, trebuie sa incepem cu fondul de ten. Este important sa alegem culoarea potrivita tipului nostru de ten, nu mai deschisa sau mai inchisa si de asemenea sa alegem gradul de acoperire de care avem nevoie. Daca avem un ten cu probleme, atunci fondul de ten va trebui sa aiba un grad mai mare de acoperire pentru a estompa defectele acestuia.

2. Fard de obraz (Blush)

fard obraz

Dupa aplicarea fondului de ten obrajii isi pierd din culoare si de aceea trebuie sa aplicam un fard de obraz pentru a conferi un aspect sanatos tenului. Blush-ul poate fi un produs mai dificil de aplicat  deoarece modul in carea se face acest lucru depinde mult de forma fetei insa cu putina tehnica sau ajutor specializat aplicarea lui va deveni o rutina placuta.

 3. Ruj si luciu de buze

ruj

Cred ca acesta este cel mai folosit produs de machiaj de femeile din toata lumea. Daca nu se doreste folosirea altor produse de machiaj, cred ca acesta ar fi cel pe care l-as recomanda. Este absolut necesar deoarece poate schimba foarte mult infatisarea unei persoane in functie de nuanta in care ii sunt colorate buzele.

4. Rimel si Tus 

rimel

Nu in ultimul rand, trebuie sa ne concentram asupra ochilor deoarece stiti ce se spune: “ochii sunt oglinda sufletului”. Produsul care mi se pare indispensabil pentru a realiza un machiaj de baza, este rimelul, folosit atat pentru gene cat si pentru sprancene. Insa cu putin tus cu ajutorul caruia sa ne conturam ochii, ne putem pune privirea in valoare si mai mult. Sprancenele sunt “rama fetei” si este important sa avem grija de ele. Da, si ele se pot contura si pune in valoare insa daca nu dorim sa facem acest lucru trebuie totusi neaparat sa le pensam lunar.

Nota: Autoarea acestui articol este Andreea ale carei sfaturi in ce priveste machiajul le puteti gasi pe canalul ei de Youtube, Destiny of a Star.

sursa foto produse: avon.ro

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Machiaj – produsele de baza

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s