Turmericul, medicament pentru artrita reumatoida

turmericDespre turmeric ştiţi deja că, datorită proprietăţilor sale este considerat un adevărat condiment-medicament. Am scris într-un alt articol pe blog despre efectele benefice ale consumului de turmeric şi despre cum se foloseşte acesta.

Spuneam atunci că turmericul a atras atenţia cercetătorilor datorită proprietăţilor curative deosebite ale componentei lui principale, curcumina, un polifenol de culoare galben-portocalie, cu rol antioxidant şi antiiflamator.

Aceste proprietăţi îl recomandă ca un bun medicament în tratamentul artritei rematoide. Artita rematoida este o boală dureroasa care slăbeşte sistemul imunitar şi care poate duce la pierderea mobilităţii. Deformarea articulaţiilor degetelor sunt caracteristice acestei boli însă nu sunt singurele efecte, prezenţa artritei reumatoide putând afecta şi alte ţesuturi şi organe din corp.

Un studiu pilot publicat în Phytotherapy Research a arătat eficienţa folosirii acestuia comparativ cu cea a medicamentelor care se folosesc de obicei în tratamentul artritei reumatoide, cum este, de exemplu, diclofenacul. Studiul arată faptul că tratamentul pacienţilor suferinzi de artrită reumatoidă cu ajutorul curcurminei este mai eficient decat cel al tratamentului cu diclofenac. Nu numai eficient ci şi fără efecte secundare, ceea ce recomandă turmericul ca o alternativă mai sănătoasă la medicamentele antireumatice de sinteză. Pentru cei interesaţi de acest studiu, mai multe amănunte găsiţi aici.

 

Advertisements

4 thoughts on “Turmericul, medicament pentru artrita reumatoida

    1. Ei…aici intervin medicii specialisti 😉
      Ideea este ca si noi sa fim informati si eventual sa cerem astfel de tratamente alternative. Asa ii determinam si pe medici sa fie la curent cu ultimele studii si cercetari 😉

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s