Desene animate – Donald Duck

donald duck

Drept să vă spun mie una îmi place mai mult Răţoiul Donald (Donald Duck) decât Mickey Mouse. Nu ştiu de ce dar mereu mi-a fost mai simpatic. Poate pentru că are acea voce inconfundabilă, un pic raguşită, de răţoi mereu supărat. Aşa mi-l amintesc din copilărie deşi nu tot timpul e suparat sau bosumflat.

Pe actul lui de naştere este trecut anul 1934, părinte, acelaşi Walt Disney şi loc de naştere, studiourile “Walt Disney Productions” iar timp de 50 de ani, vocea lui a fost împrumutată de actorul american Clarence Nash.

Donald Duck, o rata antropomorfica, de culoare alba, cu cioc si picioare galben-portocalii care poarta camasa de marinar, bereta si papion rosu si-a facut aparitia pentru prima data pe ecrane in “The wise little hen“. Aparitiile lui, la inceput, erau impreuna cu prietenii sai Mickey Mouse si Goofy dar incepand din anul 1937, simpaticul ratoi a avut parte de propria lui serie de filme care a debutat cu Don Donald in care isi face apartia si iubita acestuia, frumoasa ratusca Daisy Duck dar si neastamparatii sai nepoti Huey, Dewey si Louie.

Mai recent, in timpurile noastre, Donal Duck apare in programele de desene animate de pe micul ecran cum sunt binecunoscutele DuckTales (1987–1990), Quack Pack (1996) si, deja faimoasa serie Clubul lui Mickey Mouse (2006–2013).

Vizionare plăcută să aveţi!

surse:wikipedia, youtube

Advertisements

One thought on “Desene animate – Donald Duck

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s