Desene animate – Mickey Mouse

mickey mouseDa, vreau să scriu astăzi despre Mickey Mouse De ce? Pentru că vreau să fac pe blog o categorie aparte în care să se găsească informaţii despre personajele din desenele animate. Poate că nu toţi abonaţii blogului vor fi încântaţi de idee aşa că trebuie să recunosc că aceasta serie de postări o fac mai mult pentru copilul meu. Şi pentru mine deoarece, ca mămică de băieţel care va merge în toamnă la gradiniţă consider că trebuie să ma informez şi despre personajele copilăriei noastre ca să ştiu ce să-i spun despre ele.

Deşi ideea aceasta mi-a venit acum, practic am testat-o deja când am scris despre povestea Tăuraşului Ferdinand şi o să continui astăzi cu un personaj de desene animate pe care fiul meu l-a îndrăgit din prima: Mickey Mouse.

Mickey Mouse este atat de îndrăgit de copii şi are o viaţă atât de lungă încât nu ştiu dacă se mai gândeşte cineva şi cum a apărut. Aventurile lui continuă şi astăzi deşi, dacă ar fi să ne uitam pe certificatul de nastere ar însemna că se apropie cu paşi repezi de venerabila vârstă de 90 de ani.

Mai exact, prima apariţie pe marile ecrane a lui Mickey Mouse este datată 15 mai 1928 cand, “Plane Crazy“, un filmulet alb negru dar cu sonor, care îl avea ca personaj principal, a fost difuzat ca şi test într-o sală de teatru.

michey 1

Părinţii acestuia sunt Walt Disney şi Ub Iwerks iar botezul lui Mickey a fost făcut în 18 noiembrie 1928, la New York prin apariţia scurt metrajului de desene animate numit “Steamboat Willie” conceput ca o parodie la filmul lui Buster Keaton, “Steamboat Bill Jr“, film care a apărut în acelaşi an dar cu câteva luni mai devreme.

Desenele animate cu Mickey Mouse au avut un foarte mare succes încă de pe atunci, zece dintre ele fiind nominalizate la Academy Award for Best Animated Short Film, şi unul dintre ele chiar, “Lend a Paw” a câştigat premiul în anul 1942. În anul 1978 Mickey devine primul personaj de desene animate care are o stea pe celebra Hollywood Walk of Fame.

În zilele noastre, pe canalele de televiziune îl vedem pe Mickey la fel de tânăr şi plin de viaţă 😉 şi îi urmărim aventurile din “Clubul lui Mickey Mouse” care a fost înfiinţat tot ceva ani în urmă, mai exact în anul 1955. El este mereu însoţit de iubita lui, Minnie Mouse, căţelul Pluto, prietenul Donald Duck şi iubita acestuia Daisy, de Goofy şi Pete.

Am preferat să scriu despre trecutul lui Mickey şi nu despre desenele animate în care apar pentru ca acestor informaţii acum li se dau mai puţin importanţă şi sunt mai putin ştiute de publicul larg.

Dacă tot e să ne uităm împreună cu copii nostri la desene animate măcar să ne aducem aminte şi care le sunt originile. Vă las acum să vizionaţi cele câteva minute care au însemnat ieşirea în lume a lui Mickey Mouse.

Vizionare plăcută să aveţi!

sursa: wikipedia

Advertisements

3 thoughts on “Desene animate – Mickey Mouse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s