Ce purtam – incaltamintea cu platforma

incaltaminteÎncălţămintea cu platformă se referă la acel tip de pantof, cizmă sau sandală care are o talpă groasă făcută, de obicei, din cauciuc, plastic, lemn sau rafie. Acest gen de încălţăminte a fost purtată pe vremuri, în Grecia antică, nu numai ca un element de modă ci şi din dorinţa ca persoana care o purta să para mai înaltă.

La fel şi în îndepărtata Asie se purta în vechime încălţăminte cu platformă. În China bărbaţii purtau încălţăminte neagră cu o platformă făcută din fâşii de pânză de culoare albă iar în timpul dinastiei Qing, femeile din clasa aristocratică Manchu purtau o încălţăminte cu talpa de-a întregul şi toc înalt, stil adoptat în Europa anilor 1590.

Încălţămintea cu platformă a cunoscut o oarecare popularitate  în Statele Unite, Europa şi Marea Britanie prin anii 1930-1950 dar purtarea acesteia a devenit o moda abia prin anii 1960-1980.

Designerul Moche (Morris) Kimmel a fost însa cel care a creat prima variantă modernă a pantofului cu platformă, încălţăminte creată pentru actriţa Marlene Dietrich iar Vivienne Westwood, celebrul designer britanic a fost cea care a reintrodus, în moda, la începutul anilor 90 încălţămintea cu toc înalt şi platformă. 

Şi în tendinţa modei pentru primavară-vară din anul acesta este la moda acest tip de încălţăminte, marile case de moda propunând şi pentru acest sezon pantofi şi sandale cu platformă.

Iată ce ne propun marii creatori de modă, în materie de încălţăminte cu platformă, pentru acest sezon, primavară-vară 2014.

Designerul american Alexander Wang a creat

alexander wangcunoscuta fostă cântăreaţă Victoria Beckham, acum femeie de afaceri şi fashion designer vine cu aceasta idee 

victoria beckham

Dolce and Gabbana, faimoasa casa de moda italiana ne sugerează

dilce gabbana

britanicul John Galliano, designer la mari case de modă ca Givenchy şi Cristian Dior ne propune

galiano Vouă vă place încălţămintea cu platformă? Vi se pare practică, comodă?

surse foto: http://www.pinterest.com

Advertisements

2 thoughts on “Ce purtam – incaltamintea cu platforma

  1. Daca barbatii ar purta pantofii astia,nu i-ar mai crea :)) Cine o putea merge cu asa ceva? Exista si unii comozi- aia fara toc,doar platforma uniforma,sau un altfel de format,chiar si cu toc (doar purtam in studentie) dar in niciun caz astia.Altfel spus,cred ca doar cu cei albi as putea merge,imi imaginez.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s