Moda pentru cei mici

moda copiiÎn ultimul timp circulă din ce în ce mai des pe Facebook sau Instagram poze cu copii îmbrăcaţi cât mai “chic”, sau altfel spus cât mai aproape de tendinţele modei pentru cei mari. Din ce în ce mai mulţi părinţi, preocupati de modă, la randul lor îşi doresc ca nu doar ei să fie în trend ci şi copii lor. Astfel că vedem din ce în ce mai des mame sau tătici bine îmbrăcaţi, cu un stil vestimentar modern şi care sunt însoţiţi de copii lor, fetiţe sau băieţii puşi şi ei la “patru ace”.

Designerii marilor case de moda au sesizat această tendinţă şi s-au adaptat cerinţei creând nu doar un articol sau două de îmbrăcaminte pentru cei mici ci şi întregi colecţii de haine, încăltăminte şi accesorii care să se “asorteze” cu ceea ce poartă părinţii lor.

Primul care a creat o colecţie dedicată celor mici a fost designerul american Charles James. După acea prima colecţie apărută în 1956, şi alte mari nume din industria modei cum sunt de exemplu Dolce & Gabbana, Gucci, Cavalli, Versace, Dior, Fendi, Oscar de la Renta, au intuit profitabilitatea existenţei unei linii exclusiv dedicate copiilor şi au început şi ei să lanseze colecţii dedicate acestora.

Asta însă nu se întâmplă doar la marile case de moda din afara ci şi la noi în ţară. Din ce în ce mai mulţi designeri români s-au adaptat acestei cerinte şi au creat linii vestimentare, de încălţăminte şi accesorii pentru copii, prezentările de moda pentru cei mici devenind deja un lucru obişnuit.

 

Când spui acum hăinuţe, încălţăminte şi accesorii pentru copii nu te mai gândeşti doar la un simplu pantalon pentru băieţi sau o rochiţică pentru feţite, la o pereche de pantofiori practici şi comozi sau la o căciuliţă care să ţină cald la urechi şi să protejeze de frig. Acum există moda pentru copii mai mici sau mai mari, în funcţie de categoria de vârstă. Poate nu o să vă vină să credeţi dar şi la hainute bebelusi există o anumită modă. Nu poţi îmbraca bebeluşul oricum. Fetiţele mici vor avea şi ele rochiţe moderne iar băieţii chiar şi costumaşe de gală care seamănă foarte bine cu cel al tăticului (pantalon, sacou, camaşă, vestă şi chiar papion).

Şi ca să vă dau şi un exemplu vizual de modă pentru copii sub un an am ales două produse vestimentare, unul pentru băieţei şi unul pentru fetiţe:

– rochiţa Lady Bird (cu tot cu chiloţei)

rochita fete

şi un body-cămasă pentru băieţei în varsta de până la trei luni

camasa body

Voi ce părere aveţi despre moda pentru copii? O consideraţi un moft sau un lucru normal?

sursa foto: 1. succedaneum.rom, 2. abelino.ro

Advertisements

5 thoughts on “Moda pentru cei mici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s