Cele mai scumpe ceasuri din lume

ceas“Timpul inseamna bani”, spun inteleptii lumii. Aceasta expresie are o profunzime aparte atunci cand afli ca in lume au fost create ceasuri cu totul si cu totul rare, dar si extrem de scumpe, mai scumpe poate decat o casa sau o masina.

Se ajunge la preturi astronomice pentru un ceas de mana sau de buzunar, din cauza metalelor rare sau pretioase folosite din belsug sau pentru ca acestea sunt create de cele mai rasfatate nume din industria modei.Un nume des intalnit la casele de licitatii din lume atunci cand e vorba de ceasuri este cel al lui Patek Philippe.

Si pe buna dreptate, pentru ca operele sale de arta se spune ca sunt cele mai precise, dar si cele mai rafinate ceasuri.

1. Ceasul de buzunar “Grande Complication” (cel din imaginea de mai sus) se afla in coada unei liste a celor mai exclusiviste ceasuri. Aceasta bijuterie a batut recordul din 2005 in materie de lux, atunci cand a fost vanduta la o licitatie din Marea Britanie pentru astronomica suma de 1,98 milioane de dolari. Pretiosul ceas a fost realizat din aur, de catre Henry Graves Jr., in anul 1926.

2. Al doilea in coada listei se afla un ceas de mana ce dateaza din 1944. Este realizat din otel inoxidabil, este rezistent la apa si are incorporat un calendar perpetuu. Minunatia a fost creata de Patek Philippe si s-a vandut in 2007, la o licitatie din Elvetia, pentru suma de 2,26 milioane de dolari.

3. Tot in 2007, in primavara, un ceas realizat de acelasi Patek Philippe avea sa fie vandut la casa de licitatie Christie’s pentru 2,28 milioane de dolari. Aceasta piesa unica este realizata din aur roz si are incorporat un calendar perpetuu, precum si un cronograf.
ceas_14. In 2010, acelasi ceasornicar a dat lovitura din nou, cu un ceas din aur roz de 18 karate si un cadran emailat de culoare albastra, realizat in 1953. Bijuteria aceasta a fost cumparata la licitatie cu 2,704 milioane de dolari.

5. Un alt ceas marca Patek Philippe a fost vandut, in noiembrie 2009, pentru fabuloasa suma de 2,77 milioane de dolari. Ceasul de mana a fost realizat din aceleasi materiale ca si ceasurile prezentate mai sus, dar el arata si fazele lunii.

6. Un Patek Philippe din 1954 a fost castigat, in 2008, de un licitator care a oferit 3,1 milioane de dolari. Aceasta norocoasa persoana a plecat acasa cu un ceas de mana dotat cu un calendar perpetuu realizat din platina si un cadran care arata fazele lunii.

7. Mai 2011 a insemnat o noua lovitura de succes pentru acest talentat ceasornicar. Atunci, la o licitatie organizata de Casa de licitatii Christie’s, cineva a oferit 3,6 milioane de dolari pentru un ceas realizat din aur alb de 18 karate, avand forma patrata, rotunjita la colturi, si fiind dotat cu un cronograf de mare precizie.
ceas2
8. Un ceas realizat in 1946, de acelasi creator, avand cadranul realizat din otel inoxidabil, cifre arabe si un calendar perpetuu, a fost vandut pentru 4,1 milioane de dolari, in luna mai a anului 2008.

9. In 2009, un set de patru ceasuri de buzunar realizate de Patek Philippe, in 1989, s-a vandut cu peste 5 milioane de dolari la o casa de licitatii din Elvetia. Ceasurile, avand denumirea de „Yellow Gold Calibre 89”, sunt realizate din aur masiv.

10. Pe un loc fruntas in acest clasament se afla o alta bijuterie numita ceas, realizata de Patek Philippe. Ceasul de mana a fost realizat din aur de 18 karate, are un calendar perpetuu, un cronograf si un cadran pentru fazele lunii. Pretul platit in 2010 pentru acesta a fost de 5,7 de dolari. Sa mai spune cineva ca suntem in criza!

11. Un ceas mai putin obisnuit a fost vandut la casa de licitatii Sotheby’s, in anul 2012, pentru 5,7 milioane de dolari. Acest exemplar a fost realizat de Duc D’Orleans, se numeste Simpatique, este un ceas de noptiera, dar cadranul poate fi detasat si purtat la buzunar. Ingenios, nu?
ceas312. In fine, recordul absolut in materie de pret il detine un al model de ceas de buzunar marca Patek Philippe. In decembrie 1999, modelul „Henry Graves supercomplication” – cel mai complicat ceas realizat vreodata in lume – a fost vandut pentru astronomica suma de 11 milioane de dolari.

surse: businessinsider.com , www.sothebys.com

Advertisements

One thought on “Cele mai scumpe ceasuri din lume

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s