Reading challenge 2014

reading challangeÎmi plac provocările şi le accept chiar dacă uneori nu ajung să le şi duc până la capăt, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, şi cu provocarile la lectură pe care mi le-am propus anul trecut. De citit am mai citit eu pe parcursul anului dar nu m-am încadrat în tema provocarilor.

Asta nu înseamnă că anul acesta voi renunţa la provocări. Din contra chiar, îmi propun una foarte drăguţă pe care am găsit-o pe blog la Roxana. Este vorba despre o provocare pe care şi ea la rândul ei a preluat-o de pe un site din afară aşa că denumirea este în engleză.

Provocarea se numeşte: “Reading Outside the Box” şi mi-a atras atenţia tocmai prin acest titlu care te invită să gândeşti altfel decât schematic şi cum ai fost obişnuit până acum.

Mai concret, în ce priveşte provocarea de faţă, regula generală ar fi că există un tabel pe care noi trebuie sa îl completăm cu un titlu de carte corespunzatoare genului de lectură din pătrăţica respectivă. Şi bineînţeles că va trebui să le şi citim 😉 Aşa că, altfel spus provocarea aceasta este de fapt un şir mic de alte provocări.

Conform tabelului de mai jos va trebui să citim o carte mai mari de 600 de pagini, o carte romantică, una clasica, o biografie şi chiar până şi o carte pe care am abandonat-o din diferite motive şi căreia ar fi bine să îi mai acordăm o şansă.

Mai multe amanunte referitoare la reguli găsiţi pe blogul thecheapreader de unde a pornit provocarea.

reading outside the box

În total ar fi deci 25 de cărţi de citit, ceea ce  nu înseamnă prea mult pentru un an iar faptul că sunt din diferite categorii face ca provocarea să fie interesanta şi deloc plictisitoare.

Ceea ce mi-a atras atenţia din cele 25 de categorii a fost cea în care se cere “citirea” unei cărţi în format audio. Asta da provocare pentru mine deoarece până acum nu am mai încercat să ascult o carte, în afară de cele de poveşti ale fiului meu dar cred că nu se pot pune la socoteală aici :).

Cum vi se pare această idee? V-ar plăcea şi vouă aşa o provocare? Eu va provoc! Şi nu uitaţi să îmi lăsaţi şi mie un mesaj la comentarii dacă o preluaţi 😉

Advertisements

2 thoughts on “Reading challenge 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s