Cat de repede citesti?

read books
sursa foto:worksmartlivesmart.com

Te-ai întrebat vreodată cât de repede poţi citi? Până de curand nu mi-am pus întrebarea asta.

Întâmplarea a făcut însă ca să citesc pe blog la Tomata cu Scufiţă o postare despre un test de viteză a cititului creat de către cei de  la Staples.

Acest test ne spune cam cât de repede citim dar şi cat de atenţi suntem la ce citim.

Cum din lipsă de timp şi dorinţa de a citi cât mai mult am început să cam citesc pe diagonală mi-am spus că merită să îmi fac şi eu testul ca să văd cât de repede pot citi dar şi cât de atentă sunt la ce citesc.

Mai trebuie menţionat faptul că, din păcate testul se adresează celor ce ştiu limba engleză deoarece textul de citit este scris în aceasta limba ca şi tot testul, de altfel.

Prima dată am nimerit un text în engleza un pic mai greu de înţeles şi … l-am cam citit în fugă, ca de obicei. Rezultatul a fost ca… am “picat” partea cu întrebarile şi nu am putut trece mai departe.

Nu am renuţat însă şi a doua oară având, un text din “Alice în ţara minunilor” m-am descurcat mai bine şi am putut răspunde şi la întrebari.

Care au fost, deci, rezultatele mele?

Citesc 97 de cuvinte pe minut, ceea ce ar înseamnă că sunt mai înceată decât 61% din media naţională 🙂

test 1

Dacă aş menţine acest ritm la citit aş putea să citesc “Război şi pace”, scrisă de Lev Tolstoi îm 100 de ore şi 55 de minute 🙂 Deocamdata pot să vă spun că am reuşit să termin de citit “Splendida cetate a celor 100 de sori” dar nu am cronometrat în cât timp am reuşit să fac asta. Oricum printre picături…

test 2

Câte cărţi credeţi că aş putea citi pe ebook reader înainte de a se descărca bateria? Datele le găsiţi în tabelul de mai jos şi depind de tipul e reader-ului 😉

test3

Dacă vreţi şi voi să vedeţi cum staţi cu viteza cititului găsiţi testul aici. E un test simpatic şi relaxant în acelaşi timp. Aş fi curioasă să aflu cum v-aţi descurcat 😉

Lectură plăcută!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s