Patru destinatii romantice de vacanta

strazi greciaApropierea zilei de Sfantul Valentin, sarbatoarea occidentala a iubirii cum o numesc eu, si a celei autohtone, Dragobetele, m-a facut sa visez cu ochii deschisi la vacanta. Si nu orice fel de vacanta ci la una romantica 😉

Asa ca nu mi s-a parut o idee rea sa va spun si voua care ar fi patru dintre destinatiile romantice de vacanta pe care mi-ar placea sa le vizitez. Ordinea este aleatorie iar momentul in care voi si ajunge acolo ramane inca nestiut 🙂

1. Oia, Santorini (Grecia)

Santorini este una din insulele grecesti care merita vizitata macar o data in viata fiind unul dintre cele mai romantice locuri din lume datorita arhitecturii oraselelor sale si ale superbelor apusuri de soare datorate reflectiei razelor soarelui care apune in apa de cristal a Marii Egee.

oia santorini

2. Venetia (Italia)

Cunoscuta ca cel mai romantic oras al Italiei, Venetia este vizitata anual de sute de mii de turisti. Este celebra pentru plimbarile romantice cu gondola de pe marile canale venetiene iar la inceputul primaverii este locul de desfasurare a celebrului Carnaval Venetia, cu misterele si mastile lui fermecatoare.

venetia

3. Casablanca (Maroc)

Devenit celebru datorita fimului cu acelasi nume si a povestii romantice de iubire dintre personajele filmului, Rick (Humphrey Bogart) si Ilsa (Ingrid Bergman), este in prezent cel mai mare oras si port al Marocului si incanta prin combinatia arhitecturala dintre nou si vechi, dintre modernitate si traditie.

casablanca

4. Taj Mahal (India)

Monument celebru aflat in Agra, India, Taj Mahal este cel mai faimos monument din India si este vizitat de sute de mii de turisti din lume. Taj Mahal-ul a fost construit de catre al cincilea imparat mogul, Shah Jahan, in memoria celei de a doua sotii, Mumtaz Mahal, o printesa persana musulmana care a murit la nasterea celui de al 14 copil. Inainte de a muri aceasta i-a cerut imparatului sa ii indeplineasca patru dorinte: sa-i construiasca un mormant, sa se recasatoreasca, sa-si iubeasca fii si sa-i viziteze mormantul la aniversare.

taj mahal

Voua ce locuri romantice v-ar placea sa vizitati? 😉

surse foto: stylemotivation.com, oia-santorini.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s