Cinci antibiotice naturale

vegetaleIntr-un raport facut anul trecut de catre “Centrul pentru prevenirea si controlul bolilor” (CDC) din SUA se arata ca in fiecare an, in Statele Unite cel putin 2 milioane de persoane sunt infectate cu bacterii rezistente la antibiotice si cel putin 23000 persoane mor in fiecare an ca rezultat direct al acestor infectii.

Si mai multe persoane mor din alte cauze rezultate in urma complicatiilor provenite de la infectii datorate rezistentei la antibiotice dezvoltate in spitale si datorate folosirii in exces a antibioticelor in tratarea afectiunilor si care ajung sa ne slabeasca sistemul imunitar.

Exista insa alternative naturale care pot sa intareasca sistemul imunitar si care au si proprietati antibiotice. Iata mai jos doar cinci dintre acestea:

1. Ceapa, un ingredient des folosit in bucataria noastra este atat un antibacterian cat si un antiseptic. Sucul acesteia poate sa trateze si sa previna diferite boli. Amestecat cu suc de lamaie si cateva alte condimente naturale precum piperul, ghimbirul, coriandrul, sucul cepei poate devina un puternic antibiotic natural care sa trateze Escheria Coli. Iar o bucatica de ceapa lasata in bucatarie protejeaza impotriva bacteriilor nedorite din casa.

ceapa

2. Varza, una dintre atat de cunoscutele plante din familia cruciferelor, are si ea proprietati antimicrobiene care pot fi de ajutor in tratarea diferitelor boli. Studiile efectuate au aratat ca aceasta poate distruge bacterii ca Helycobater Pylori despre care se  stie ca este responsabila pentru declansarea ulcerului stomacal. Sucul de varza poate fi folosit cu succes si in tratarea infectiilor fierii. Proprietatile antibiotice ale verzei cresc si mai mult daca aceasta este murata (fermentata).

varza

3. Mierea, este cunoscuta din cele mai vechi timpuri ca fiind de ajutor in lupta impotriva infectiilor insa de curand un grup de cercetatori au descoperit un ingredient secret din miere, o proteina numita defensin-1 care o face sa fie pe lista alimentelor cu proprietati de intarire a sistemului imunitar.

miere

Conform unui studiu facut de un grup de cercetatori de la University of Wales Institute Cardiff, mierea de manuka in mod particular s-a dovedit a fi eficienta in tratarea ranilor infectate si in inversarea procesului de rezistenta a organismului la infectii.

4. Scortisoara, a fost folosita din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile ei antibiotice. Principiile active din scortisoara sunt cunoscute a avea proprietati antioxidante, antiseptice, antidiabetice, antiinflamatorii, anestezice, ajutand la intarirea sistemului imunitar.

scortisoara

5. Turmericul, condimentul-medicament, despre care se vorbeste foarte mult in ultimul timp are si el proprietati antibiotice fiind un remediu eficient in tratarea si prevenirea racelilor, rinitelor, infectilor gatului. Jumatate de lingurita de turmeric proaspat macinat si amestecat cu 30 de ml de lapte cald este un medicament natural eficient in tratarea acestor tipuri de boli.

turmeric

Lista acestor antibiotice natura este mult mai lunga si chiar va rog sa spuneti intr-un comentariu ce alte antibiotice naturale stiti ca mai sunt. 🙂

surse foto: wikipedia

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi crezi că poate fi de folos şi prietenilor tăi, dă un like&share ca să afle şi ei.

4 thoughts on “Cinci antibiotice naturale

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s