Top cinci cărţi pe care doresc să le citesc în 2014

carteDacă tot se poartă acum la început de an listele cu dorinţe… mai inventez şi eu una care se referă la cărţi, că ăsta e subiectul zilei de ceva vreme. Am să fac un top cinci al cărţilor dorite şi apoi o să completez lista aici pe măsură ce dorinţele s-au materializat sau am descoperit pe parcursul anului noi cărţi pe care îmi le doresc să le am şi să le citesc.

Ideea acestui articol mi-a venit dupa ce am făcut lista cu  Top 10 cărţi citite anul trecut şi după ce am citit câteva din topurile pe care le-au făcut alţi bloggeri. Răsfoind câteva bloguri listate în comentariile lăsate la Chinezu pe blog (din pacate nu toate) am început să îmi fac lista de dorinţe şi am rasfoit şi “rafturile” virtuale ale marilor librării online. Aşa că dacă tot s-au adunat vreo câteva pe listă mi-am zis că ar fi bine să le şi trec aici, pe blog într-o postare.

Iată deci lista cu cinci cărţi pe care mi-aş dori să le cumpăr/citesc anul acesta:

1. pe primul loc se afla mult lăudata (pe buna dreptate, cred) Splendida cetate a celor 1000 de sori, scrisă de Khaled Hosseini, o carte despre care se vorbeste mult în bloggosfera şi pe care nu am gasit-o pe stoc pe nicăieri, semn ca este căutata, apreciată şi deci foarte bună.

splendida-cetate-a-celor-o-mie-de-sori

2. al doilea loc este ocupat de noua apariţie a unui roman scris de Daria Dontova şi care se intitlează Poker cu rechinul. Face parte din seria de romane poliţiste care o au ca erou principal pe simpatica Evlampia personajul principal din cartea despre care v-am vorbit deja pe blog, “Manichiura pentru mort

daria dontova

3. pe locul trei se află o carte de gastronomie şi anume cartea celebrului maestru bucătar britanic, Gordon Ramsey, “Meniul perfect“, care este o colecţie de 52 de meniuri, cate unul pentru fiecare săptămână a anului şi care pot fi combinate în fiecare zi în 140.000 de feluri. E o carte foarte lăudat de bloggerii culinari cu vechime şi care cred că mi-ar fi de folos şi mie pentru postările de pe celalalt blog, lecturisiarome.

gordon_ramsey

4. ei bine pe locul patru se află tot o carte de gastronomie al carui autor este Nigella Lawson şi care se intitulează “Găteşte cu pasiune“. Este o carte despre care am tot auzit în decursul anului trecut şi despre care se spune că nu ar trebui să lipsească din nici o bucătărie şi lipseşte tocmai din bucataria mea care sunt şi blogger culinar 😉 Cartea are în cuprinsul ei, printre altele, 190 de reţete ilustrate, uşor de preparat, simple şi ieftine.

nigela lawson

5. pe ultimul loc se afla o carte de dezvoltare personală despre care tot aşa am auzit multe lucruri bune dar şi păreri nefavorabile, controversă care mă face să o privesc cu interes sau mai bine spus curiozitate şi să o trec deci pe listă. Este vorba despre cartea “Călugărul care şi-a vândut Ferrari-ul” scrisă de Robin S. Sharma, o fabula spirituală, un bestseller care a facut multa vâlvă în anii din urmă.

robin sharma

Ar mai fi câteva titluri care îmi fac cu ochiul sau care mă asteaptă cuminţi în bibliotecă dar ma opresc la top cinci. Voi aveţi o listă cu cărţile pe care vă doriţi să le citiţi anul acesta?

Advertisements

9 thoughts on “Top cinci cărţi pe care doresc să le citesc în 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s